Държави се договориха да орежат пластмасите за еднократна употреба до 2030 г.

15.03.2019 / 20:11 0

Държавите постигнаха споразумение "значително да намалят" пластмасите за еднократна употреба през следващото десетилетие, информира АФП, цитирана от "Днес Плюс".Но страните не успяха да договорят по-радикални действия, след като няколко по-богати държави възразиха срещу по-голямо орязване използването на замърсяващи околната среда продукти.

170 държави участваха на събрание на ООН за околната среда в Найроби. Те обещаха да "отговорят на вредата върха нашите екосистеми...включително чрез значително намаляване производството на пластмаса за еднократна употреба", се казва в заключителната декларация от срещата.

Източници разкриха пред АФП, че няколко богати държави, водени от САЩ, се обявиха срещу по-радикални действия.

След маратон от преговори страните се договориха да намалят част от повече от 8 милиона тона пластмасови отпадъци, които попадат в океаните.

Декларацията е приета на фона на масови световни протести на ученици, които призовават правителствата да предприемат радикални действия в защита на околната среда и борбата с климатичните промени.

В началото на форума в Найроби беше предложено да се прекрати използването на " пластмасите за еднократна употреба до 2025 г.".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама