Държавното по плажен футбол стартира на 4 юли

10.06.2020 / 15:49 1

Снимка: Петел

Днес се проведе онлайн заседание на Комисията по плажен футбол към БФС. Обсъдиха се вариантите и начините за провеждане на Държавното първенство за новия спорно-състезателен сезон.

Всички отбори от миналата година ще получат покана за участие и през тази. Осем тима ще вземат участие в Първа лига beach soccer, като ако има отказали се или такива, които не отговарят на изискванията на БФС и Министерството на младежта и спорта, техните места ще бъдат запълнени с постъпили новожелаещи. 
Членовете на комисията приеха същия формат на първенството, познат от предходните две години, а именно – редовен сезон и Суперфинал, който ще се проведе в четири уикенда – три от първата фаза и един за определянето на носителя на титлата. Единодушно бе прието по време на Суперфинала да има освен първа четворка, и двубои за разпределение на местата след пето. Членовете на комисията се обединиха и направиха промяна в начина на точкуването преди финалния кръг. Точките, които всеки отбор спечели в редовния сезон, ще се делят на две и с този актив отборите ще продължат на Суперфинала.
Началото трябва да бъде дадено на 4 и 5 юли. Вторият етап е планиран за 25 и 26 юли, а третият - за 15 и 16 август. Потвърдени и одобрени от комисията домакини на турнирите са Бургас и Стара Загора, като за последния от трите етапа ще се избира между Русе и Кранево. Суперфиналът на шампионата е заложен за 11-13 септември, като след дебати и изразени мнения, той ще се проведе отново във Варна.
Голяма е вероятността всички срещи от шампионата да имат телевизионно излъчване, както и онлайн такова, за което се водят преговори. Отново е предвиден и награден фонд за всички участници в първенството.
Шкорпиловци остава арена на традиционния турнир за подрастващи, който ще се проведе в началото на август.
Поради динамичната ситуация с епидемичната обстановка в страната и все още непубликувания и обявен международен календар, Комисията си запазва правото на промени на градовете и датите. Всички мероприятия ще бъдат провеждани под стриктните норми и изисквания на Министерствата на здравеопазването и младежта и спорта за провеждане на състезания при спортове на открито.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Сигурен залог (преди 2 години)
Рейтинг: 260 | Одобрение: -10
Супер! Дано всичко да е по план и да няма изненади

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама