Дават на съд бивша директорка на училище в Девня

13.01.2016 / 11:50 1

Илюстрация: Булфото

Районната прокуратура в Девня внесе в съда обвинителен акт срещу бившата директорка на Професионалната гимназия "Константин Кумановски" Й. Б. за преправяне на съдържанието на документ и съставяне на неистински официален документ с цел да бъде използван, както и за съставяне на официален документ като длъжностно лице, в който удостоверила неверни обстоятелства.

Бивша възпитаничка на професионалната гимназия в Девня решила да кандидатства в Медицинския университет във Варна по специалността „Помощник-фармацевт“. Младата жена се познавала лично с директорката Й. Б. и поискала от нея да й бъде издаден дубликат на изгубената диплома за средно образование. В личния картон на ученичката били нанесени няколко корекции, едната от които повишила оценката по български език и литература от положената матура от „среден“ 3 в „отличен“ 6, което довело до преправяне и на общия успех в дипломата от „среден“ 3,83 на „добър“ 4,33. 

Подсъдимата Й. Б. знаела, че дубликатът е необходим на бившата й възпитаничка, за да кандидатства в Медицинския университет, където една от балообразуващите оценки била оценката по български език и литературата. След като нанесла преправките  в личния картон на бившата си ученичка, Й. Б. издиктувала оценките на служител в училището и с подписа си и печата на училището под дубликата го оформила като официален документ, който предала на кандидат-студентката. 

С преправените оценки в дубликата на дипломата бившата възпитаничка кандидатствала в Медицинския университет във Варна, но не била приета. Материалите по отношение на нея за използването на дубликата с преправени оценки са разделени от това дело и изпратени по компетентност на Районната прокуратура във Варна.

В хода на образуваното дело подсъдимата Й. Б. не признава вината си.

Делото срещу бившата директорка на Професионалната гимназия в Девня е насрочено в Девненския районен съд за 29 февруари 2016 г. и ще се гледа по общия ред. 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
2
Анoнимен (преди 6 години)
Рейтинг: 6940 | Одобрение: 2585
Кандидатства за помощник-фармацевт, пък не може едно ЛИС да напише на матурата. Трагедия. На такъв човек (опит за измама) трябва служебно да ѝ отнемат дипломата за средно И ДА НЕ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА НИКОГА ВЪВ ВУЗ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама