Дават на съд четирима завърнали се от чужбина българи, нарушили задължителната карантина

20.05.2020 / 16:24 0

Районната прокуратура във Варна е предала на съд четирима завърнали се от чужбина българи, нарушили задължителната карантина като мярка против разпространението на COVID-19. За престъпленията ще отговарят 34-годишната Розалина Ст., 32-годишната Теменужка Ат., 46-годишният Михаил М. и 43-годишният Пламен П. Всеки от тях с различен мотив нарушил предписанията на здравните власти да прекара в изолация 14 дни, информират от прокуратурата.

Теменужка Ат. отишла да види болната си баба в Девня, Розалина пък излязла да си пазарува. 

Предаденият на съд Пламен П. пристигнал във Варна с полет от Шотландия, с който от работа на нефтена платформа се завърнали 85 души. Още в самолета екипажът предоставил на пътниците формуляр за събиране на данни, в който Пламен посочил, че ще пребивава на определен адрес във Варна по време на задължителната карантина като мярка срещу разпространението на COVID-19.  Въпреки това на 20 април тази година той не бил открит на адреса. По време на разпита обяснил, че е отишъл да кара велосипед с маска и ръкавици. Отсъствието му от дома е документирано за времето от 11 до 13,30 часа. 

Завърналият се от Ирландия Михаил М. посочил адрес в Провадия за социалната си изолация. При проверка на адреса се установило, че той не е идвал на адреса от около две години. Сред издирването му било установено, че Михаил се е настанил на адрес в София, като обяснил, че на провадийския адрес няма ток и вода. 

Предстои Варненският районен съд да насрочи заседания по четирите дела за нарушаване на карантината срещу COVID-19."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама