Дъжд от въпроси към общината след поредните катастрофи на Аспарухов мост

13.12.2014 / 10:35 7

Малко след катастрофите на Аспарухов мост, които станаха тази сутрин, в коментарите под статиите в Petel.bg относно инцидента започнаха да се задават куп въпроси към общината.

Предлагаме ви част от тях:

"Да не би да сме 13 юли и да се изненадват т.нар."снегопочистващи" фирмички, че имало лед на моста и трябвало да му се хвърли нещичко? До кога ще сме принудени да висим като идиоти в задръстванията на моста?"

-----------------------

"Интересно защо отново не е отворена мантинелата в двата края? Нали се дадоха едни луди пари за това измислено съоръжение, за да не се образуват тапи..."

-----------------------

"В 7:40 беше чисто стъкло. Яваш яваш намалих скоростта. Застрахователите трябва да отправят исковете към общината, тя пък към поддържащите фирми".

-----------------------

"При всяка катастрофа на абсолютно правия път стават километрични задръствания, а това е единствената връзка на града с Аспарухово, Галата, Боровец и селищата на Юг от Варна. По моста се кара безумно и е от належащо по-належащо ефективно ограничаване на скоростта, което не е трудно и е напълно по силите на общината".


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
3
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
парадоксално ,но точно ограничението на скоростта и влачещата се колона в дясната лента е основна причина за катастрофите......разликата в скоростта в двете ленти е осезателна и опита на някои недооценил това и решил да смени лентата е гибелно......да се увеличи разрешената скорост до 80 км/ч е единственото решение.....
0
3
Въгледобив (преди 9 години)
Рейтинг: 320 | Одобрение: 95
Първото елементарно нещо е да се постави система от камери, разпознаваща колите, та когато една кола се появи на края на моста за по-малко от времето, което е необходимо при каране с 50, да следва глоба.
1
1
bosh (преди 9 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Първото елементарно нещо е да се постави светлинна сигнализация, която да свети предупреждаващо при създаването на условия за заледяване - температура на въздуха и настилката, вятър и влажност на въздуха.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама