Дебелт настръхна: Насилникът тормозил и други деца

07.12.2014 / 18:58 4

Средецкото село Дебелт настръхна, след като стана ясно, че циганин е изнасилил 11-годишно момче в тоалетните на ОУ „Антон Страшимиров“. Десетки родители изтръпнаха от новината и се заканиха никога повече да не пуснат децата си в това училище, информира "Флагман".

Пред дома на майката на малкия Гошко – Донка, днес се бяха събрали няколко български семейства, които й оказваха морална подкрепа. Те отказаха да застанат с лицата, защото се страхуват да не станат жертва на ромско отмъщение, но всеки един от тях  бе готов дълго да говори за проблемите в училището, създавани от децата на циганите. Оказа се, че в голяма част от скандалите е замесен рецидивистът-насилник Бранко, известен в Дебелт като Топчо. Момчето е с няколко години по-голямо от връстниците си и тероризира всички деца от години.

„Моята дъщеря учеше в това училище до лятото, но я отписах и сега всеки ден пътува към Бургас. Причината бе този Топчо, който я биеше. Последният път я натискаше с коляното си в чина, така я налагал цяло междучасие, имаше синини по цялото тяло. Много се ядосах и отидох при директорката Таня Вангелова. Казах й: „Таня, моля те, всички родители са пропищели от този Топчо – изключи го.“ Тя започва да се оправдава и каза, че щяла да говори с него, започва да ме баламосва. Накрая изплю камъчето – не искала да го направи, защото цялата циганска махала, щяла да дойде под прозореца й. Не искала проблеми“, разказа майка от Дебелт, пожелала анонимност.

Друга остана потресена от случая. Нейното момченце също е било пребивано от Брайко, но в последната година заякнало и неизкласилият циганин си намерил други жертви. Жената беше в непрестанни телефонни разговори с родители на други българчета от Дебелт. Всички бяха категорични – от утре няма да пуснат децата си на училището, докато Брайко не бъде изключен. Те настояват да се усили охраната, за да бъдат предодвратени каквито й да е било възможности за инциденти. /"ПЕТЕЛ"

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама