Делото за Мартин Чикалов пред Апелативен съд! Варненци се събират пред сградата в петък

16.05.2019 / 10:42 4

Редактор: Иван Гошев

e-mail: ivan_goshev_petel.bg@abv.bg

Този петък от 11 ч. пред апелативен съд ще се разглежда делото за убития на 10 семпември 2018 г. балетист и велосипедист Мартин Чикалов. Той беше блъснат в близост до пешеходната пътека до Летния театър от шофьор без книжка, с нарушено зрение и без очила, каращ с над 100 км/ч, в чиято кръв са открити следи от упойващи вещества, припомнят създатели на събитието "Делото за Марти - апелативен съд" във Фейсбук.


През декември шофьорът беше осъден на 9 г. затвор. Заради съкратено съдебно производство присъдата бе редуцирана до 6 г. Сега той се бори за още по-голямо намаляване на присъдата, а потърпевшата страна - за увличаване: смятаме, че при такова количество отежняващи вината обстоятелства ефективната присъда трябва да бъде максимална - 15 г.

Много е важно да покажем, че нашето общество иска справедливост. Затова се събираме пред съда на 17.05.2019 в 9:40. Мирни, силни и единни.

Ще сме благодарни, ако сте с нас! - призовават организаторите."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
9
2
:) (преди 1 годинa)
Рейтинг: 10562 | Одобрение: 4662
Нексусе .. ти за пореден път затвърди, че си маниакално тъп, герберски ГЪЗ! Човека не е пресичал никъде, а карал по пътното платно! Но, да, БезМозъкВодача трябва да бъде пуснат. Те никога не са виновни! Т'ва са просто едни увредени хорица, които може безнаказано да се ширят по улиците. Пак ти го казвам - ти си ТЪП ГЪЗ! И нищо повече. А шофьора - нагъл и нагъл. Такъв трябва да бъде умъртвен на място! А до колкото до Нексус - ти си просто извадката на днешносто общество - герберски, прост гъз, вероятно караш 20 бмв, или 10 годишно (което си купил, след като си продал на баба си апартамента, дъртата кумуняга). Просто, на бързо видял се с пари, дебел, герберски ГЪЗ! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама