"Демократична България - Варна" възмутена от липсата на сесии на общинския съвет

26.06.2020 / 17:49 0

Вече няколко месеца във Варна не се свикват сесии на Общинският съвет – Варна. Това е безпрецедентна ситуация, както във Варна, така и в страната. Най-висшият орган на местната власт на практика не работи. И не работи, защото управляващите от ГEРБ и техните коалиционни партньори от Воля, ДПС, ВМРО, СДС, БЗНС и други не искат варненци да разберат какво се случва в града ни.

Това пишат от Демократична България в морската столица, информира offnews.bg.

Според тях изброените партии не искат варненци да знаят Кой и как причини екокатастрофата в езерото и защо беше скрита тази екокатастрофа. Защо Варна отново потъна под вода? Защо туристическият сезон е пред пълен провал и Община Варна не иска да помогне? И т.н. и т.н. Въпроси без отговор във време на криза! И без желание за обсъждане и решения.

Демократична България поиска две извънредни комисии по “Транспорт” и “ОВОС”, както и внесе две официални предложения до председателя на Общински съвет Варна за извънредна сесия, на които той не обърна внимание и остана вариантът за свикване на сесия с подписите на общински съветници. За съжаление не се намериха 13 смели общински съветници да ни подкрепят. За съжаление управляващото мнозинство от „ГЕРБ и приятели“ останаха „глухи и слепи“, смятат от ДБ.

Те искат чрез медиите да уведомят гражданите, че тази практика на управление много напомня „управлението с декрети“ и няма нищо общо с демократичните процедури и европейски практики в местното самоуправление. Ако управляващите не свикат в най-кратки срокове сесия на Общински съвет-Варна, последиците за развитието на града ще са много тежки, казват от ДБ.

И призовават, след като общинските съветници нямат смелост да поискат сесия, и след като председателят на Общински съвет- Варна няма намерение да свика такава, гражданите да окажат обществен натиск и да накарат общинските съветници най-накрая да започнат да си вършат работата.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама