"Демократична България": Служебното правителство се опитва да върне "Газпром" като основен доставчик на синьо гориво

20.08.2022 / 13:16 4

Снимка: Булфото

С разнообразни маневри откакто е на власт, служебното правителство се опитва да върне "Газпром" като основен доставчик на синьо гориво за България. То не само рискува да остави страната без сигурни доставки през зимата, но и да я постави отново в зависимост от Кремъл, който използва износа на енергосуровини като политическа бухалка. Това се казва в позиция на "Демократична България" (ДБ) във връзка с действията на служебното правителство, изпратена от пресцентъра на ДБ.  

,,Служебният кабинет се опита да заблуди българските граждани с купуването само на един от резервираните от България седем танкера с втечнен газ, с цел да се създаде разбиране, че няма други алтернативи и накрая да се принудим да се обвържем отново с "Газпром". В последните две седмици правителството проточи преговорите с Турция за осигуряване на терминали за втечнен газ, през които да получим количествата от танкерите на американската фирма "Cheniere'', заявяват от ДБ.


В позицията се казва още, че с действията и бездействието си служебният кабинет "връзва ръцете" и на следващото редовно правителство. Затова от ДБ настояват служебното правителство в спешен порядък да запази слотове на гръцкия терминал за ноември и декември, включително след рамково споразумение за солидарност за използването на терминала.

Друго искане е да се сключи споразумение с Турция за междусистемно свързване, така че България да може да внася втечнен газ по всяко време, както и да сключи договор за доставки на втечнен газ за минимум 12 месеца, за да се гарантира потреблението в България, дори при пълно спиране на руския газ за Европа тази зима.

Друго спешно действие, което от ДБ посочват в позицията си, е издаването на Акт 16 на интерконектора с Гърция, за да получим евтиния азерски газ по нея преди началото на отоплителния сезон. 

ДБ настояват и да се потърси възможност за суапови сделки за внос на природен газ от Алжир, включително чрез износ на зърно, както и за план за компенсиране на битовите потребители и на бизнеса заради високите цени на газа.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
5
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Чичкото  Що ще чиниш ти зимъска, коги снег забръска? Ко ша целуваш?  
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
0
15
Чичкото (преди 1 годинa)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Всички желаещи да целуват задника на Путин в Русия на стареца Байдън да отиват в САЩ НЕКА ТУК ИМА ХОРА КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ЦЕЛУВАТ НИЧИЙ ЗАДНИК
Истината преди всичко
14
1
Off Road (преди 1 годинa)
Рейтинг: 26146 | Одобрение: 6511
И що да не върне Газпром? То и без това стана ясно, че той не си е тръгвал, просто сме плащали повече на посредници като теб.
15
4
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Ами нека върне Газпром. Изяж си лайното от яд. 🙂 Мама ви да еба, марионетки шибани посрани. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама