"Демократична България" поиска прекратяване на проекта АЕЦ "Белене"

12.06.2019 / 17:41 1

За прекратяване на проекта АЕЦ "Белене" призоваха за пореден път от "Демократична България", съобщава БНТ. Обединението определи изграждането на новата електрическа централа като финансово неизгодно и екологично опасно. Според "Демократична България" най-лошото, до което би довел проектът, е поемането на държавни гаранции и увеличаване цената на тока.Мартин Димитров, "Демократична България": "Проектът винаги е бил сеизмично опасен за нас, винаги е бил изключително скъп и винаги е бил ненужен, независимо какви планове за неговото изграждане е имало - било то с руска или някаква друга технология. Искаме отсега да започнат да се търсят, да се проведат консултации за продажба на реакторите. Кой строи нова ядрена централа, ако ползва само половината от производствените мощности?"

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
7
NANSI (преди 3 дни)
Рейтинг: 2211 | Одобрение: 851
ТРЯБВА ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА НА ПАРТИИТЕ. ВСЕКИ НЕРАЗБИРАЩ , НО СЪС САМАЧУВСТВИЕ СИ ПРАВИ ПАРТИЯ И РАЗДАВА АКЪЛ, КОЙТО ГО НЯМА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама