Деница Сачева разплака първата жена на Бойко Борисов

01.11.2022 / 15:12 3

Кадър ФБ

Д-р Стела Костова разстроена от трогателен разказ на депутатката от ГЕРБ

Бившата съпруга на Бойко Борисов – д-р Стела Костова, сподели в личния си фейсбук, че дълбоко се е разстроила от думи на Деница Сачева. Преди дни депутатката от ГЕРБ и бивша социална министърка взриви социалните мрежи, разказвайки трогателна история, която е успяла да докосне и бившата жена на Борисов чак в Америка. „Прочетох го и се разплаках. Има истории, които не се забравят“, написа Стела, която е лекар в Щатите и от дълги години живее и работи там, пише вестник Ретро.

За последно тя бе в България през лятото, за да се види с дъщеря си Венета и внучетата Бойко и Иван, с които отишли заедно на море. Носталгията по родината обаче не е напуснала д-р Костова, която следи всичко случващо се в България, включително и политическите страсти, подкрепяйки напълно бившия си съпруг Борисов. Очевидно разказът на Сачева е успял да я натъжи и да ѝ повлияе емоционално дотолкова, че докторката реши да го разкаже и на своите приятели в интернет пространството.

Ето я и историята, която депутатката от ГЕРБ сподели публично: „Много отдавна не пиша нищо лично в мрежата. Правилно или не, прецених, че е по-добре така. Не правя и снимки от приемните си като народен представител, защото ми е неудобно да използвам лицата на хората, доверили ми проблемите си, за да доказвам незнайно на кого, че си върша работата. Днес обаче ми се случи нещо, което ме накара да пиша. Направо ми хвана ръката и тя сама записа по клавиатурата. Дойде един човек – скромен, дребен, слаб, белокос, на 80 години. Оженил се през 1963 г. Последвали две деца. Оказало се, че съпругата му страда от тежко психично заболяване. Приел съдбата си и се грижел за семейството си. Когато децата пораснали и завършили училище, отключили същото заболяване като майка си. Въпреки изключителните трудности човекът се грижил и за тримата. Накрая обаче се наложило да бъдат настанени в институции. Синът отишъл в една, майката и дъщерята в друга. Прекарал 18 години, пътувайки между институциите, за да ги вижда. Съпругата му починала. А той самият вече също достигнал сериозна възраст.

Помоли да помогна децата му да живеят заедно в един център, за да може спокойно да си отиде от този свят, знаейки, че ги е събрал и не са самички. Синът му дори се е влошил междувременно и е в психиатрия. На другия край на България спрямо Добрич. За съжаление, консултациите, които направих, показаха, че диагнозите им са толкова тежки, че това е почти невъзможно. Не знаех как да му го кажа. Направо ми беше изчезнал гласът. И просто се взирах в него, изучавайки всеки детайл от лицето му. Човекът говореше тихо, спокойно, дълбоко. Гласът му съвсем леко притреперваше. Сълзите плуваха в очите му, но така и не се спускаха надолу, защото мъката в него ги удържаше като със стоманени въжета. Предложих му помощ да отиде да види сина си. Трябваше да смени три автобуса, за да стигне до него. Попитах го ще издържи ли, иска ли. Той грейна и каза: „Аз ден и нощ искам“. Изкуших се да питам какво му е помогнало да издържи. „Вярващ съм“, каза той учуден, че питам изобщо. „Никога не ми е минавало и през ум да изоставя жена си и децата си. Съжалявам само, че не ни бяха казали диагнозата ѝ навреме. Можеше да осиновим дете, ако знаехме...“.Тръгна си и се разбрахме да се чуем, за да ми разкаже за срещата със сина си. Гледах го как се отдалечаваше и си мислех за безусловната любов и вярата. Той си мислеше, че аз съм му помогнала, защото платих пътя до сина му. А всъщност ми беше помогнал той, защото ми показа пътя“.

Самата Деница Сачева е майка на осиновено момченце. 10-месечния Виктор тя взема, тъкмо навършила 40 години. Към днешна дата синът ѝ е вече ученик, а личната история на депутатката от ГЕРБ е вдъхновила стотици други майки.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
0
12321 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 27471 | Одобрение: 6801
Бах ти наглата и брутална герберастка самореклама. 
3
0
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 78458 | Одобрение: -162
Много българи имат подобни и по-големи трагедии. Сачева, какво правиш за тях? За ГЕРБ са важни кражбите от пътища, газопотоци, банки и където се сетите. Хората въобще не ги интересуват.
Всеки да си получи заслуженото !
2
4
MrBean (преди 4 месеца)
Рейтинг: 110305 | Одобрение: -855
Това реклама на Бойко ли е.Съмнявам се някой да се просълзи освен тия двете кокошки.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама