Денков: Имаме проблем с президентството

17.10.2023 / 10:48 6

Снимка: Булфото

Премиерът акад. Николай Денков обяви дългосрочни амбиции на настоящото правителство.

"Нашата програма е планирана за момента до края на 2024 г. с ясната заявка, че ако всичко върви добре, сме готови да продължим и напред. Първата група от дейности е свързана с усъвършенстване на българските институции, които имат забавени реформи от години – имам предвид правосъдната реформа, където има много активна работа и съществен напредък", каза той.

Той подчерта, че основни области са и образованието, и здравеопазването, които ако обществото не успее да отиде на друго ниво, няма да се справи.

"Не може всичко с еднаква интензивност да се движи и затова нашият фокус беше насочен към правосъдната реформа, където с колегите от НС успяхме да направим много съществени крачки", добави той.

Денков коментира, че е важно интегрирането в международните институции. "Много важна и по отношение на бизнеса е и нашата амбиция да влезем и в Еврозоната", каза той и посочи, че много сериозно се работи в кратко време да влезем в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Премиерът отбеляза, че наред с присъединяването на страната ни в Шенген и Еврозоната, има напредък и по отношение на ОИСР, предаде БГНЕС.

"Третата група дейности е модернизацията на българската икономика. Ние имаме дълбокото убеждение, че нашият регион – България, съседните страни, трябва да работим заедно. Ние често показваме, че можем да бъде устойчиви на кризи, където другите държави имат стагнация. Смятаме, че този потенциал може да бъде много по-висок, затова трябва да развием нашите институции и да задълбочим доверието в международен план", каза още Денков. Според премиера трябва да си поставим амбиция за добро образование и по-добър начин на живот.

"До момента има една институция, която не се включва в този процес – президентството. Това е разочароващо и би могло да бъде доста вредно, затова моят съвет е да търсим диалога", заяви той.

Денков е категоричен, че другите партии – БСП, ИТН, "Възраждане", в момента не предлагат нищо позитивно и причината е, че нямат позитивна алтернатива.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 328257 | Одобрение: 51237
На мекия и вълната му пречи.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
5
1
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 7553 | Одобрение: 1378
Къде са тези проблеми не знам, това са различни институции, които имат съответните права и задължения за добруването страната. Никъде не е казано, че трябва да са на едно мнение по всички въпроси. А идеята на двете институции е всяка да следи за дейността на другата. Лично мисля, че този президент се справя най-добе от всичките до сега, а правителството се пропуква, стреми се да удовлетвори желанията на всички, които го подкрепят и това му пречи на работата.
6
1
Ванката (преди 4 месеца)
Рейтинг: 44309 | Одобрение: 8754
И как тея изроди работят за Българите и България? Предателите се наказват със СМЪРТ!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
5
1
ас (преди 4 месеца)
Рейтинг: 145438 | Одобрение: 22973
на истина новата коалиция има голям проблем с президството. и проблема е че президента не ги оставая да крадат както са свикнали.
6
1
Серж (преди 4 месеца)
Рейтинг: 149106 | Одобрение: 28881
Проблемът на България сте САМО вие, продажници безродни, които с бързи темпове я унищожавате!!! СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ!!!Гняв
4
1
... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 26714 | Одобрение: 7544
Аз сега не разбрах, последно президента за нищо ли не става или е вашият среднощен кошмар. Щото те двете неща леко си противоречат. Ако просто (киро/денков) няма какво да каже това вече друг въпрос.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама