Депутат от БСП към "Обединени патриоти": Гласувате в колаборация с ДПС, патриоти ли сте или предатели?

14.02.2019 / 12:51 0

Снимка Булфото

"Две от групите на "Обединени патриоти" гласуваха в колаборация с ДПС и това не може да остане вечно скрито за вашите избиратели", обърна се депутатът от БСП Явор Божанков към коалицията "Обединени патриоти" по време на дебатите за Изборния кодекс в парламента, съобщи actualno.com.

"Колеги, вие се казвате „Обединени патриоти“, а не „Разединени патриоти“. Снощи ритуалното заколване на преференциалния вот мина с гласовете на „Обединени патриоти“.

Там няма значение кой кой е. Две от трите партии във вашето обединение гласуваха така - подкрепиха ДПС и това не може да остане вечно скрито за вашите избиратели.

Те ще разберат в каква колаборация сте с ДПС и с чии гласове мина това гласуване“, допълни Божанков.

"След вчерашния ден Патриотите нямат право да носят това име, защото или си патриот или си с българския народ или си предател и си против него. Средно положение няма – или сте във властта или сте извън нея“, каза Божанков.

„Това, което се случи снощи в Правна комисия, беше шамар в лицето на българския народ и тежък удар по демократичния процес. Нищо по-малко, колкото и да твърдите обратното. Вие поставихте на тест българското общество и го предизвикахте и да покаже има ли то съпротивителни сили да се надигне срещу тиранията или е поставено тотално на колене.

В 00.00 ч. през нощта председателят на Правна комисия на коляно преценява кои актове в изборния процес българските граждани ще могат да обжалват и кои - няма.

От 48 акта, останаха 11. Тогава г-н Кирилов полузаспал започна да преценява кои са важни и кои не са“, каза още Божанков.

"Ритуално г-н Кирилов заклахте преференциалния вот по предложението на ДПС. С вашите гласове и благата подкрепа на патриотите", добави още той.

"Явор Божанков ли ще говори за морал - преди две години бе представян от Радан Кънев като новия десен лидер, а днес е депутат от БСП", отвърна му народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов.

Г-жо председател, г-н Божанков, това патетично слово, което държахте, е малко странно. В „Обединени патриоти“ трите партии имаме различни позиции.

Когато някой човек иска да излезе компетентно да се изкаже, трябва да ги каже тези неща, не да обобщава. Това е все едно да кажа, че вие не сте социалисти, а сте капиталисти", добави той.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама