Депутатите приеха електронната трудова книжка на първо четене

26.05.2023 / 11:24 4

кадър Народно сърание

Със 151 гласа “за” народните представители одобриха на първо четене промени в Кодекса на труда, с които се въвежда електронна трудова книжка. Против гласуваха 37-те депутати от възраждане, а 28 от ДПС избраха позицията “въздържал се”, предаде БНР

Промените предвиждат още Националната агенция за приходите да води регистъра на заетостта вместо Агенцията по заетостта, както досега. От “Възраждане” изразиха опасения за сигурността на личните данни, като се позоваха на критични становища на институции.

"Има опасност от злоупотреби, нарушаване на права на българските граждани и много други неща", заяви Ангел Георгиев

“Не Възраждане, НАП, НОИ Министерство на електронното управление. Сега ясно ли ви кой обяснява аргументирано, че това, което сте представили в този си вариант, че е непрофесионално, некомпетентно, неприложимо и вредно. И опасно!”, допълни Цончо Ганев.

Мартин Димитров от ПП-ДБ, които са вносители на законопроекта, отговори: “Не очаквайте, когато се въвеждат електронни услуги в България, съответните администрации, които трябва да направят тази реформа, до положат усилия да пренаредят структурата си. Не очаквайте да подкрепят веднага! Така че загърбете тези страхове. Нека днес заедно да направим голяма крачка към истинската електронизация и дигитализация”.

ПП-ДБ изразиха готовност да се съобразят с някои от препоръките и да внесат промени преди окончателното приемане на законопроекта.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
Ванката (преди 4 дни)
Рейтинг: 29500 | Одобрение: 5800
Радо само 20 милиона ли бре? Очаквам поне милиард да потъне в нечий джоб ;)
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
1
0
Радостин (преди 4 дни)
Рейтинг: 89618 | Одобрение: 888
Каква софт защита осигуряват за ел. трудови книжки.Плащаш на хакер и доказваш трудов стаж. А , на други тотално се изгубва. Сега пари за разработване на проект  и над 20 милиона ще струва.
Всеки да си получи заслуженото !
4
0
Серж (преди 4 дни)
Рейтинг: 96574 | Одобрение: 16259
И като хакнат сървърите - нямаш доказан трудов стаж, нямаш и пенсияааа...:devil:
1
1
kjk (преди 4 дни)
Рейтинг: 13742 | Одобрение: 1602
А дано успеят и на второ четене,белким свършат някаква работа.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама