Десислава Атанасова: Извинявам се на гражданите, че повече от 30 часа водим един и същ дебат

20.10.2022 / 14:59 5

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БНТ

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова говори на парламентарната трибуна и призова колегите си да изберат по-скоро председател на Народното събрание.

"Бях от хората, които настояваха в пленарна зала обсъжданията да започнат когато има съгласие между ръководствата на парламентарните групи. Съгласие, което още не е постигнато очевидно. Моля да бъдем извинени пред българските граждани, че повече от 30 часа водим един и същ дебат. При всичкото осъзнаване, че след като по тази тема няма никакво съгласие, категорично, което да бъде обективирано под формата на мнозинство, много много трудно и с много много компромиси би се решавало всичко друго. Не бих искала в никакъв случай да звуча назидателно. Това, до което часове наред стигахме в разговорите, беше, че поне всеки от нас е готов на някакви отстъпки. Да, ДБ вчера предложи един изход. Ние, макар да съзнавахме, че това не е разпоредба на българската Конституция, показахме подкрепа, поехме подадената ръка за търсене на консенсус. Само това може да е в основата на решение. Дори аз поздравих ПП тази сутрин, когато за първи път се видяхме на председателски съвет за оттеглянето на г-н Минчев, защото също беше отстъпка. След поредния председателски съвет и ние оттеглихме нашата номинация, макар духа на парламентаризма да е почти категоричен, че следва партията, събрала най-голямо доверие, да получи поста пръв след равни. И това не събра консенсус", каза тя.

"На поредния председателски съвет предложих да се обединим и да търсим съгласие по други критерии, лишени от политическата пристрастност, критерии обективни и такива, които могат да бъдат оценени извън политическата логика. Парламентът е блокиран втори ден, защото ние създаваме конституционна криза. Първото ми предложение след като не можем да намерим обективни критерии, тогава да изберем най-възрастния. Той ще има заместник-председатели и парламентът ще може да взима решения. И това не беше прието категорично като предложение. Второ предложение - да заложим вариант, при който първата и втората политическа сила оттеглят своите номинации, да изберем третата - номинацията на ДПС Йордан Цонев. Но и това не събра необходимото мнозинство", добави Атанасова. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 77894 | Одобрение: 36434
ПраБългарино, умна курва срещал ли си ?
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
3
4
ПраБългарин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 61913 | Одобрение: -28422
Десито не е глупава и не е евтина да се занимава с някакви охранителчета от нсо, все пак е едно от остриетета на ГЕРБ ;)
3
0
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 122849 | Одобрение: 3989
Циркаджиите искат власт ама не да управляват , а да крадат. Сега никой не ще власт , само иска да е във властта.
Всеки да си получи заслуженото !
7
0
бачо Кольо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 16248 | Одобрение: 4508
Деска бая поомачкана изглежда-тия от НСО не си поплюват явно.
Колкото повече,толкова повече!
3
1
ас (преди 1 годинa)
Рейтинг: 145438 | Одобрение: 22973
първо да земе да се извини за геноцида които нейта партия се опитва да ни пробута кото политика. и както казах никой не иска да управлява сега в тази криза. така че всяка партия в парламента ще събира от 10  кладенеца вода само и само да изкара другите виновни.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама