Дете почина само час след къпане! Всички родители трябва да знаят причините

01.06.2016 / 23:32 2

Обикновено не обръщаме внимание на това, но след като прекараме цял ден в басейна, обикновено се чувстваме изтощени и уморени, най-вече ако сме с дете, което е било извънредно деятелно през целия ден. Точно за тази работа Касандра Джексън не подозира нищо, след като синът й е казал, че иска да спи, като се прибирал у дома, прекарвайки целия ден в басейна. Десетгодишния Джони си е легнал след уморителен ден на басейна и майка му не предполагала, че нещо не е наред. 

Тя отишла да види детето си по-късно и остава потресена от видяното. Детето имало пяна на устата си и видими проблеми с дишането . В същия миг било прието в спешното отделение, а на майка му съобщено, че това, което се е случило, е състояние на "вторично удавяне" и то е в резултат от поглъщане на вода. Това състояние е възможно да се развие в рамките на 72 часа. 

Въпреки, че се случва рядко, вторичното удавяне би могло да причини смърт, ако предупредителните симптоми се пренебрегнат. Понякога се случва някой (дете или възрастен) да вдиша дори малка струя вода (от басейн, езеро или океан) и тя може да предизвика възпаление на белите дробове и да причини оток.

Обикновено, малко количество вода се намира в белите дробове, когато се случи "вторично удавяне", но и това малко количество вода е достатъчно, за да възпрепятства способността на белите дробове да доставят кислород в кръвта. Ако детето ви е било в ситуация близка до удавяне, или може би е погълнало твърде много вода, внимавайте за симптомите на вторичното удавяне и веднага го закарайте до болницата. Симптомите могат да се проявят дори от 1 до 72 часа след това. 

 

За жената"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
13
0
roskata28 (преди 3 години)
Рейтинг: 3049 | Одобрение: 1544
Все пак това са си единични случаи, което показва, че никой не е застрахован от нищо. 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама