Децата до 150 см - с детско столче в колата

26.09.2019 / 15:41 4

Снимка pexels

Над 90% от хората в България не знаят, че децата трябва задължително да се возят в детско столче докато не достигнат височина от 150 cm, заяви заместник-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата” Анжелина Тотева, предаде БГНЕС.

В Европейския ден без загинали на пътя, учениците от столичното 199 ОУ „Свети Апостол Йоан Богослов” имаха възможността да участват в интересен открит урок по пътна безопасност.

„В темата за пътната безопасност, както и във всички обществено значими теми, централно място заемат нашите деца“, подчерта Анжелина Тотева. По думите ѝ институциите съвместно с българските училища имат основен приоритет да засилят вниманието на децата и учениците към поведението им на пътя и да ги научат на основните правила за безопасност. Тя акцентира и че се работи за осъвременяване на методиката на обучение.

Над 60% от децата, пострадали при пътни инциденти в България, са били пътници в превозни средства, стана ясно от нейното изказване.

„Затова и също толкова важно е да се провеждат целенасочени информационни кампании и хората да имат точна и ясна информация, за да осигурят най-безопасни условия в превозното средство за своите деца“, каза още зам.-председателят на държавната агенция.


Инициативата в столичното 199 ОУ е част от Втората национална кампания, в подкрепа на деца, пострадали при пътни инциденти и се организира от Българския червен кръст (БЧК), с подкрепата на Агенцията за пътна безопасност и Пътна полиция.

В рамките на днешното събитие се проведе и викторина с учениците от 199-то ОУ. След това децата получиха и открит урок как се пресича безопасно от служителите на Пътна полиция. След края му учениците поставиха детски обувки на пешеходна пътека, с което бе почетена паметта на загиналите деца в автомобилни инциденти в България.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
4
Karamel (преди 4 години)
Рейтинг: 20828 | Одобрение: 10403
Ох, олекна ми! На три сантима се разминах от шофиране в детско столче на дърти години! С коя част на тялото си ги мислят някои неща, не знам, но определено мозъкът не участва! :silly:
7
5
gugutka (преди 4 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Кой олигофрен измисли това недоразумение?
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
14
13
Mercenary (преди 4 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
В десети клас, гаджето ми беше 1.50, а ми беше съученичка! Тез простаци не са ли наясно, че доста хора не преминават тази височина? Метър и петдесе в шести-седми клас си е дангалак. Как ще го сложиш в столче ...?:woot:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама