Девненски ученици се запознаха с робота Финч (Снимки)

27.09.2017 / 12:27 0

Представители на Американската читалня към Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” във Варна гостуваха на V "A" клас в девненското Средно училище „Васил Левски” и проведоха един интересен и по-различен час по информационни технологии.

Темата на урока бе „Начални стъпки по програмиране и използване на робота Финч”. 

Лекторите Наталия Ангелова и Мадлена Герова представиха симпатичните роботи и обясниха на децата как могат да програмират поведението им. Финч е малък двуколесен робот и е създаден с цел да вдъхнови и зарадва учениците, които изучават компютърни науки (и не само). Разработен е специално с образователна цел и е въведен от четири години в обучението по програмиране в училищата в САЩ. Финч в момента се поддържа на над 12 езици за програмиране, включително и такива, подходящи за ученици на 5-годишна възраст. 

Роботът може да се програмира, да се движи, да танцува, да говори, като човката му свети. Дизайнът и функционалността на робота са резултат от четиригодишно проучване на Института Carnegie Mellon.

Регионалната библиотека „Пенчо Славейков” е една от 10-те в страната, притежаващи роботи Финч. Те са закупени от посолството на САЩ у нас по съвместен проект с Фондация „Глобални библиотеки – България“.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама