Девня изпрати своите абитуриенти с бурни овации (снимки)

15.05.2018 / 15:33 1

С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и празнични възгласи девненското СУ „Васил Левски“ изпрати своите абитуриенти сред шпалир от ученици, учители и родители.

На тържествената церемония в школския двор присъстваха кметът на Община Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, представители на училищното настоятелство и Обществения съвет на СУ „Васил Левски“, на индустриалните гиганти и др.

Четирима от общо 19-те зрелостници от профилираната паралелка по рекламна графика завършват средното си образование с отличен успех, като двама от тях – Лилия Узунова и Денислав Ангелов, са пълни отличници. Вместо традиционен абитуриентски бал в роден курортен комплекс младите хора и тяхната класна са решили да отидат на 3-дневна екскурзия в Гърция.  

„Предстои ви първият житейски звънец. Оттук нататък вие ще си бъдете директори и класни ръководители“, обърна се към зрелостниците кметът Свилен Шитов, който им пожела успех на предстоящите матури. 

Градоуправникът благодари на младите хора за това, че са избрали да се изучат в Девня и изрази увереност, че броят на абитуриентите оттук нататък ще нараства с всяка изминала година.

„Притежавате две основни предимства – младостта и знанията. Използвайте ги смело“, посъветва зрелостниците кметът и отрупа с цветя тях и класната им ръководителка Миглена Цветанова. 

На свой ред младежите подариха на училището Тълковен речник на българския книжовен език и раздадоха грамоти на любимите си учители и на своята класна.  

Изпращането на абитуриентите бе съпътствано от богата празнична програма, в която се включиха малки и големи ученици от СУ „Васил Левски“. Директорът на училището Георги Петков пожела на младежите да вървят смело напред в живота и да покоряват собствените си върхове. 

 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
много (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
бразилци
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама