"Дейли Мейл": Камионът-ковчег с 39 трупа може би е минал през Варна, България

24.10.2019 / 18:29 7

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

 

Британският сайт "Дейли Мейл" публикува обширен материал за открития с 39 мъртви китайци камион в Есекс, който е с регистрация от Варна. Според изданието, полицията води изключително мащабно разследване. В него се поменава, че камионът с  жертвите, който е изминал разстояние от 5 000 мили, вероятно е пътувал до Зеербрюге, Белгия, през Холандия, а може би и през Варна, България, преди да отплава към Есекс, където пристига вчера. Според очевидец, цитиран от изданието, когато шофьорът Мо Робинсън на 25 години отворил багажника, направо му призляло от вида на гледката - замръзналите тела на 31 мъже и 8 жени.


Полицията проучва дали китайците са били преместени във Великобритания от трафиканти на хора, базирани в Северна Ирландия, които ги пращали да работят като "роби" в барове, бардаци, салони за масажи и ресторанти.
Детективите сега разследват и евентуален ирландски контрабанден пръстен, който може да има връзки с българския град Варна, където камионът е регистриран и може да е премествал човешки товар от Китай между Зеебрюге и пристанището в Есекс, поради повишената сигурност в Дувър и Кале, пише още "Дейли Мейл". В материала се посочва, че Варна, пристанище на Черно море, е идеална за трафикантите, тъй като има фериботни връзки до Азия през Турция, Грузия и Русия.
Според материала на "Дейли Мейл", камионът носи български табели и е с лява дирекция, каквато е в България. В материала се цитира и БНР, което твърди, че камионът е регистриран у нас на 19 юни 2017 г. от неназована ирландка. Тя напуска Балканската страна на следващия ден и оттогава не се е връщала, според българските власти. 

Превод "Петел"Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
Гунчо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
Джаниариъс МакГахан, американец(1834-1878) - кореспондент на лондонския "Дейли НЮЗ"!!!
9
3
Гунчо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
Снайпер, известно ли ти е как през 2009г същите следовници на Макгахан подробно описваха отдиха в х-л на Златни пясъци на двама ирландци, ограбили милиони от английска банка за финансиране на ИРА? Известно ли ти е, че не написаха ред опровержение, когато се оказа, че единият е бил 3 г. преди грабежа в Слънчев бряг, а другият е все още в английски затвор? А съчинената след това сърцераздирателна история за млада туристка  на Златните, която влязла за минутка в магазин и злите българи и откраднали детето? Колко плакала пред безчувствените и мързеливи полицаи? И когато редакцията им получи отговор, че не имало подобна жалба, нито "мързеливи и хаотични" проверки ведно с копие от пасажерски лист, в който ясно се виждат имената на отпътувалите майка и дъщеря, мислиш ли, че се извиниха? Така, че снайпер-майпер, или чети по-внимателно, или си смени четивата.
5
11
Снайпер (преди 8 месеца)
Рейтинг: 8099 | Одобрение: 4044
Гунчо мунчо едва ли знаеш но ако не беше Дейли мейл никой нямаше да е чувал по света за баташкото клане и зверствата след априлското въстание. Нямаше да има гняв в чужбина спрямо поробителите и едва ли руснаците щяха да обявят война на Турция. Прочети за Макгахан да се просветиш малко 
12
5
Гунчо (преди 8 месеца)
Рейтинг: 1087 | Одобрение: 327
"Дейли Мейл" и "Сън" са доказани тъпаци, автори на фалшиви новини и измислени сензации. Да ги препечатваш или цитираш означава, че си паднал на нивото им. Припомняйте си го в бъдеще.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама