"Дейли мейл" със сензационно разкритие: Смугла метреса е написала шедьоврите на Шекспир!

04.04.2016 / 13:45 1

Илюстрация: Уикипедия

Творбите на Шекспир не са били написани от Барда, а от еврейката Амелия Басано, произхождаща от венецианско музикално семейство, живеещо в Лондон, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БНТ и Блиц. Изданието цитира новата книга на Джон Хъдсън, водещ експерт по творчеството на Шекспир. Тя е озаглавена "Смуглата лейди на Шекспир".

Според автора на книгата Басано е родена през 1569 година в семейството на венециански придворни музиканти, които забавлявали кралица Елизабет Първа. Като тийнейджърка тя става метреса на лорд Хенри Кери, отговарящ за английския театър и патрон на трупата, която представяла шекспировите пиеси. Амелия се издигнала и получила всички умения и контакти, за да попълни репертоара, приписван на Барда.

Според автора Джон Хъдсън Амелия Басано е имала любовна афера и с драматурга Кристофър Марлоу, автор на "Трагичната история за живота и смъртта на доктор Фауст". Тя забременяла от него и починала в бедност през 1645 година.

Според автора на изследването повечето от сюжетите на Барда са чуждоземни, а е известно, че Шекспир никога не е пътувал извън Англия. В някои от пиесите личат задълбочените знания за Италия, родината на семейството на Амелия, познанията ѝ по лов със соколи, хлебарството и на еврейския език.

"След като нашият свят става все по-малко расистки, сексистки и догмите започват да падат, идва времето да узнаем истинската история за Амелия Басано", изтъква Джон Хъдсън.

Много хора споделят мнението на автора, като съвсем не е случайно присъствието на Емилия в "Отело" и на Басанио във "Венецианският търговец".Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
SexStoki (преди 6 години)
Рейтинг: 1028 | Одобрение: 83
От тук идва изразът "Зад всеки успял мъж стои една умна жена." 
Секс Шоп с БЕЗПЛАТНА доставка

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама