Диетолог: Вкусен и заклеймен продукт е полезен за мозъка
Кадър Ютуб
За кого е полезно да похапва сланина? Отново често задаван и малко спорен въпрос.
Ето и отговорът от лекар диетолог, който изтъква, че е важно да се спазва мярката: “Слуховете за вредата от сланината например за развитие на целулит, са силно преувеличени. По бедрата се лепи не сланината, а всяка изядена в повече храна".
Този продукт съдържа в себе си много витамини и наситени мастни киселини. И не на последно място, при попадане в организма на човека, свързва и изкарва токсините.
Особено важни са две от тези наситени мастни киселини - арахидоновата и линоловата. Те оказват благоприятно влияние върху мозъка: помагат той да се развие добре още в плода, след това в продължение на целия живот на човека го защитават, пише zdrave.to.
Учените също така доказали, че употребата на сланина е профилактика на онкологичните заболявания. Освен това спомага за отделянето на жлъчна киселина.
Диетологът отбелязва, че сланината е особено необходима за бременните и кърмачките, за професионалните спортисти и пушачите.
Все пак този продукт трябва да се употребява предпазливо от хора с наднормено тегло, тяхната дневна норма не трябва да превишава 30 грама, пък и консумирането на сланина е разрешена за не повече от 3 пъти в седмицата.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!