Димитър Байрактаров: Репликата "България - част Турция" щеше да е нормална, ако не беше...

12.04.2016 / 08:20 6

"Турският поздрав щеше да е нещо нормално, ако не излизаше от формация, свързана с новоизлюпен лидер, който през 2008 година се опита чрез поправки в закона за просветата да елиминира задължителното изучаване на български език. Същият този лидер в закона за училищно и предучилищно образование се опита да насади етническо и религиозно напрежение още сред децата, въвеждайки поправки, че те трябва да се хранят по религиозни правила."


Журналистът и политик Димитър Байрактаров коментира в "Здравей, България" поздрава на турски представител по време на учредяването на новата партия ДОСТ. 

От трибуната прозвуча репликата: "Това е част от нашата родина", произнесена обаче не от българин. Репликата беше изтълкувана двояко. 

Като повод за сближаване на страните, но и като заплаха за България."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
14
1
corector (преди 4 години)
Рейтинг: 5804 | Одобрение: 2544
Те мълчат щото и представа си нямат какво да правят.Управлението и поведението им могат да се характеризират само с две думи "дълбоко некомпетентни".Това е!
21
0
Karamel (преди 4 години)
Рейтинг: 20785 | Одобрение: 10490
"България - част от Турция" по НИКАКЪВ начин не може да звучи нормално!!! И, докато ние с основание се възмущаваме, тези, които трябва да заемат официална позиция, мълчат като дупета! Някой ден ще прочетем във вестниците, че държавата ни вече я няма! 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама