Директор: В училището няма място нито за шамари, нито за политическа агитация

30.01.2023 / 20:53 1

Снимка Фейсбук, Диян Стаматов

Директор коментира инцидента със сина на депутат във варненско школо.

"Ако вървим по нишката, че един ударил друг, а той му отвърнал, училището ще се превърне в една своеобразна римска касапница".

Това заяви пред БНР директорът на столичното 119 СУ "Михаил Арнаудов" Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в средното образование.

Събеседникът на медията обясни, че е много внимателен в думите, които изговаря и в начина, по който се изказва, защото не е защитен, за разлика от депутата и лидер на партия Възраждане Костадин Костадинов, който има имунитет "с всички произтичащи от това за него положителни последствия".

"В училището няма място нито за бой, нито за шамари, нито за саморазправа, нито за политическа агитация. Нормалната логика подсказва, че няма място за подписки за референдуми в училище", категорично подчерта Стаматов, пише novini.bg.

По думите му на всеки директор на училище би му било трудно да застане твърдо срещу син на депутат от една от емблематичните български сили.

"18-годишният гражданин може да събира подписи в една необразователна институция. Примерно на един стол, поставен извън училището, където не нарушава образователните права на неговите съученици. Подписката за референдум изисква реквизити, свързани с три имена и ЕГН, а когато ЕГН-то е на гражданин под 18 години, съответният списък е невалиден", каза още Стаматов.  

Диян Стаматов коментира още, че когато "размяната на шамари" е между двама ученици, които са 18-годишни, тогава те не са защитени от Закона за закрила на детето, а имат смисъл на съвсем друго взаимодействие

"Мястото на такова дребно хулиганство не е в училището", категоричен бе директорът.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Нане (преди 1 месец)
Рейтинг: 24046 | Одобрение: 4186
Хюмнета се занимават с деца гледайт бе 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама