Директорът на "Александровска": В петък и събота се уплаших като видях колко хора има по улиците

13.04.2020 / 07:48 5

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Директорът на УМБАЛ "Александровска" проф. д-р Костадин Ангелов призова хората да си стоят вкъщи, за да се справим с извънредната ситуация, предизвикана от коронавируса.

Вчера лекари на болници у нас излязоха и пляскаха на хората, които спазват въведените мерки и не излизат навън. "Предприехме тази инициатива да пляскаме на хората, да си стоят вкъщи, защото идеята е да накараме хората да го правят. Ние оценяваме жертвата да си стоиш вкъщи. И аз имам проблеми - имам дете, което не мога да разходя, имам родители, които не мога да виждам. В петък и събота се уплаших, виждайки повече хора по улиците. Видях евентуални проблеми, до които това неспазване на мерки може да доведе - недостиг на легла, недостиг на персонал, лошите неща. Само заедно можем да се спправим", каза той в ефира на БТВ.

На брифинг вчера той каза силни думи, като призивът му гласеше: "Нека не превръщаме дните за празнуване в дни за умиране. Да не превръщаме болниците в морги".

Тази сутрин той коментира изказването си така: "Аз вчера не бях там като директор, а като пратеник, на хората които не са излизали повече от месец от болницата - лекарите, сестрите и санитарите на "Александровска". Това е нечовешка гледка. Аз съм бил като спешен лекар на катасктрофа с 20 човека - протегнати 20 ръце, а имаш една носилка, две ръце и две очи, и ти трябва да решиш на кого да помогнеш. Чувството, че си помогнал е много хубаво, но трябва да се научиш да заживееш с отговорността за взетото решение кого да оставиш. Това не искам сега - да се взема подобно решение. Засега няма етап на задъхване, благодарение на мерките, които се взеха. Разбирам хората. Аз също гледам слънцето в почивните дни през прозореца, също говоря с моите близки по телефона и не мога да ги видя. Дали ще издържим още месец зависи от нашето общество и това колко сме силни. Нашият дълг като лекари е да намалим щетата, затова трябва да казваме истината без да подбираме думите".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
чака-рака (преди 4 години)
Рейтинг: 5178 | Одобрение: 1373
така става защото българите като видят един навънка и веднага почват да се чувстват прекарани..при нас с малко не може..отиди тичай прибери се..не сядай по пейки не се събирай с други хора какъв е проблема..но при нас просто не става така..като гледам моята племеничка която на 2 ден от карантината заяви че вече не издържала..просто е пълно с малоумни тинейджъри и също толкова малоумните им родите ли..според мене трябваше да се въведе и полицейски час за лица под 18 години..до 8 часа вечерта..всяка събота и неделя пред нас по 50 коли спрени разхождащи се в гората..да но в гората пътеката е една и е широка половин метър..за да се разминеш с някой искаш или не нарушават дистанцията..има начини живота да продължава в поносим за условията начин просто е пълно с прости хора..докато не си смените платките ще сме зле това е положението  никой от тия тъпаци не си дава сметка че на 3ма болни един е лекар
1
0
:) (преди 4 години)
Рейтинг: 36879 | Одобрение: 8184
Еххх, докторе, докторе, като свърши карантината, от какво ще умират горките 80-годишни пенсионери, с по 1-2 инсулта, с десетки заболявания . Няма да я има Короната .. От какво ще ги морите тогава? Бачкайте сега. Че през другото време - само лекарски грешки, които един друг се вардите, като ощипани моми. 
1
0
Варна (преди 4 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
докторе, благодарете на хората, които дадоха работа си заради вас. реално това го правим заради вас. на здравната система помагаме то не че ги лекувате като са над 75 години хората, но сега с това медийно внимание към всеки кихнал ще ви се наложи да поработите.
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".
2
0
MrBean (преди 4 години)
Рейтинг: 139295 | Одобрение: -1990
Някои хора ходят и пеша защото не са БигБос всичко да им се носи наготово.Дали си е дал сметка че дори за да даде изявление почти 1000 човека са работили.Като започнем от енергетика за електричеството и свършим до журналиста или видео оператора.А как хората да си купят храна,с дронове ли?... Никога не е късно човек да стане за резил!
3
5
kris (преди 4 години)
Рейтинг: 346438 | Одобрение: 56318
И аз се уплаших веднъж в Испания.....Както си ям сладоледа на улицата и ни подгони "тълпа" бикове с ниско наведени роги.....Стотина души хукнахме като за 4 по 100 с мешана....Явно имаха задни мисли с предни намерения....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама