Директорът на КРИБ първо не се съгласи, после каза "може" за срока от 44 години да стигнем нивото в ЕС

14.05.2019 / 10:43 4

Кадър Нова тв

За не повече от 20 години ще догоним средното ниво на ЕС т.е. 70% от доходите на най-слабо развитите в ЕС страни. Това заяви изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов по темата колко време ще ни трябва да догоним средното ниво на жизнен стандарт в ЕС, предаде actualno.com.

Всъщност, според проучване на БАН, за да стигнем средното ниво в ЕС на поне 50% ни трябват 27 години, което Иванов оспори. Обаче по отношение на прогнозата, че при сегашното ниво на развитие на икономиката ни ще ни трябват 44 години, за да догоним средното ниво в ЕС, Иванов в крайна сметка каза, че може и да е така.

Пред Нова телевизия Евгений Иванов даде пример за някои лоши държавни решения по отношение на големи чуждестранни инвестиции – още от времето на правителството на Жан Виденов и как Rover били изгонени. Беше даден и друг пример – как сме изгонили „Мишлен” и не са взели завода във Видин. Има възможности, стига да престанем с това политическо говорене, смята той и поиска да не се говори постоянно за предсрочни избори.

Трябва да отидем при инвеститора, да видим какво иска и ако то отговаря на нашите национални интереси, да го поканим, подчерта Иванов. Той е категоричен, че не трябва да чакаме някой да дойде, а да убеждаваме, че нашият бизнес климат е по-добър от този на конкуренцията ни.

Беше засегната и темата за Летище София и концесията на аеропорта, след политически приказки защо ще даваме летището за стопанисване на Турция. Припомняме, че Френско-българската търговска и индустриална камара обяви, че в консорциума ADP/TAV, който даде най-добрата оферта, де факто няма турска компания, защото 46,12% от акциите на TAV се контролират от френската група Aéroport de Paris, която държи 75% от акциите на ADP/TAV. А Иванов се оплака, че сега летището ни приличало на тоалетна."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
squeezer (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8735 | Одобрение: 3285
хахахах.........смехория до шия.......е те другите трябва да спрат да се развиват,че да ги достигнем............няма такива идиоти.....................
1
0
popo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 510 | Одобрение: -45
Тези бизнесмени са фалшиви и се мислят за нещо голямо.
popov
2
1
NANSI (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3383 | Одобрение: 1313
"МОЖЕ"...СЛЕД 44 ГОДИНИ И МЕН И НЕГО НЯМА ДА НИ ИМА.. ЖАЛНА БЪЛГАРИО... ПРОДАДОХА ТЕ ШЕПА МРЪСНИЦИ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама