Директорът на "Пирогов" обвини Мустафа Емин в лъжи и се оплака от заплахи към служителите му

05.09.2023 / 09:16 5

Кадър: БТВ

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров обвини съветника на военния министър Тодор Тагарев - Мустафа Емин, в лъжи и се оплака от заплахи към служителите му.

Той представи в тв ефира резултатите от проверката на случката.

Емин е проявил вербална агресия и заплахи към медиците на лечебното заведение, според писмените показания дежурните в болницата, които бяха предоставени на БТВ.

"На 28 август в "Пирогов" на регистратурата се регистрира Мустафа Емин като придружител на пациент. Детето му е паднало от 30-сантиметрова маса, като в болницата е преминало през рентген и всички процедури. Установява се, че трябва да отиде в шокова зала, за да бъде зашито. Преди него има 3 деца, а по спешност в същия момент влиза дете, което с е с хеморагичен шок, губи кръв и животът му е на косъм.

Приемат го по спешност, за да му спасят живота - борят се за него час и 20 минути. През това време Мустафа Емин и две деца си играят и се забавляват във фоайето на болницата", разказва д-р Димитров.

"Господинът и съпругата му стоят и чакат, вижда се на камерите, че започват да се изнервят и да звънят на медиците по звънеца. Няколко пъти се налага спиране на работа, за да се обясни на Мустафа Емин, че има дете по спешност. Също толкова агресивно, колкото физическо нападение, е някой да застане пред теб, да спомене здравния министър и да заплаши, че ще бъдеш уволнен. Шестима медици, с подписи и имена, дават тези показания. Поискал е имената им, за да ги "предаде на здравния министър".

Никъде не е споменавано името на Министерството на отбраната, уточни шефът на "Пирогов".

Дали сме докладите и записите на "Да, България", каза още той. И допълни, че изразил готовност да предостави на военния министър Тодор Тагарев записа, следкато бъде официално поискан.

Нито в един момент не е споменавано ЕГН или диагноза на пациента, нямаме нарушаване на личните данни, коментира шефът на болницата обвинението, че е публикувано името на Емин.

"Мустафа Емин излъга в интервюто - каза, че е дошъл с кървящо кърмаче на ръце, а в болницата не му е обърнато внимание. Първо - детето не е било с кървяща рана, това се вижда на записа. Второ - ако сега пуснем това дете, няма да можем да го хванем в студиото, далеч от кърмаче", допълни д-р Валентин Димитров.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Off Road (преди 8 месеца)
Рейтинг: 26146 | Одобрение: 6511
Взеха му главата като съветник в министерството. Ослушвайте се къде ще му дадат нова хранилка. Нищо не се губи, просто сменя мястото си /но не и характера/.
1
0
Голям праз (преди 8 месеца)
Рейтинг: 35795 | Одобрение: 6000
Дошли мафиоти от Америка да си направят структура тука. Обаче след няколко месеца се връщат без никакъв успех. Като  ги питали защо така, те отговорили: В България има една мафия "мой човек", която няма разбиване"!!!
3
0
Ванката (преди 8 месеца)
Рейтинг: 49801 | Одобрение: 9946
Мустафа гей да си бие шута, да не го направим ние!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
1
1
gospodin (преди 8 месеца)
Рейтинг: 4018 | Одобрение: 43
да му бият шута... аман от тарикати и връзкари...
3
1
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 346447 | Одобрение: 56322
Този Мустафа явно има солидна гърбина, за да е толкова нахален, че и оставката си не хвърля.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама