Дизайнерка отмъкна 150 000 евро на руснаци за обзавеждане на апартамент на Златните

19.06.2018 / 17:04 3

49-годишна жена, собственик на фирма за интериорен дизайн и обзавеждане, беше осъдена от Районен съд - Варна за извършена измама. Подсъдимата беше призната за виновна, че е причинила на руско семейство имотна вреда в размер на 150 000 евро.

Деянието е извършено в условия на продължавано престъпление в периода от 22 юли 2011 до месец април 2014 г. По силата на сключен договор, подсъдимата поела ангажимент да изработи и реализира интериорен проект, заедно със закупуването на мебели и извършването на необходимите ремонтни дейности в жилището на пострадалото руско семейство в курортен комплекс „Златни пясъци“.

Тя възбудила и поддържала у клиентите си заблуждение, включително и чрез имейл кореспонденция, че управляваната от нея фирма ще завърши и обзаведе апартамента в предвидения по договора срок през месец май 2012 г., за което получила по банков път авансово заплащане. Въпреки че пусковия срок изтекъл и изпълнението на проекта не било започнало, подсъдимата поискала да й бъдат преведени още средства за възникнали непредвидени разходи. Така, за посредническите услуги на фирмата си, 49-год. жена получила от руското семейство на три транша сумата от 293 374 лева, което равностойността на 150 000 евро.

49-годишната жена е с чисто съдебно минало. Районен съд – Варна  й наложи наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Тя бе осъдена да изплати на пострадалия граждански ищец обезщетение за причинената имотна вреда. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Нека върне първо парите, че умрял човек пари не връща, и руснака все ще я уреди с някой нещастен случай.
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Ганьовска работа, все с мошеничества се занимават.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама