Днес варненци залесиха ето това място

14.04.2018 / 13:24 2

Днес в навечерието  на  16 април – Деня на Българската Конституция и професионален празник на юристите и служителите в съдебната администрация,  честването през месец октомври на 140 години на Съдебна власт във Варна и по повод 130 години от приемането на първия закон за адвокатурата се състоя залесителна акция на бул. „3-ти март“ срещу бл. 44, съобщават от институцията.

Организатори на залесителната акция са Окръжен съд – Варна, Адвокатски съвет – Варна, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов"–  Варна с подкрепата на Община Варна и район „Младост“.

За Варненският окръжен съд, акцията е продължение на усилията ни към отговорно отношение към околната среда. До края на 2017г. чрез участието си в кампанията „Лист по лист“  от сградата на Окръжен съд – Варна са били предадени за рециклиране 33751кг. хартия, което се равнява на спасяването на 574 дървета от изсичане.

В събота планираме да посадим 50 дръвчета червен американски дъб, като теренът ще бъде предварително подготвен за засаждането, съобщиха инициаторите.


 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ох (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Раздадоха на свои хора всички свободни места в града,весто да направят паркове,а сега ми се хвалят с засаждане на 50 дървета на неподходящо място.
2
0
наблюдател (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Браво!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама