"Дневник": Никой не знае колко струва грандиозното шоу за празника на Варна! От общината още пресмятат разходите!

17.08.2015 / 14:50 7

Спас Спасов, "Дневник"
снимка: Фейсбук

Името на варненския кмет Иван Портних действително е било изписано по време на празника на града върху кораб, акостирал в пристанище Варна. Информацията, разпространена в интернет късно снощи, е потвърдена за "Дневник" от зам.-кмета Пламена Маринова. Според общинския пресцентър във Варна именно тя се е занимавала с организацията на събитията за Деня на Варна 15 август.

На въпроса, колко е струвал празникът на града, който бе най-разточителният до момента и завърши с 20-минутен фойерверк над залива на Варна, Маринова заяви само, че за организацията не е ползвана специализирана компания. "Всичко сме организирали сами и още не сме се разплатили напълно с участниците в програмата. Разходите ще станат ясни след края на август."

"Името на Иван Портних действително се появи за около минута – минута и половина, изписано на латиница (IVAN PORTNIH) върху кораба, каза Маринова. Ние не сме поръчвали подобно нещо. Заявили сме само изписване името на града и "Варна - европейска младежка столица 2017". Аз стоях на няколко метра от пулта за управление на лазерите и в момента, в който видях надписа, хукнах към него, за да поискам да го свалят. Човекът, който се занимаваше с лазерите, ме погледна изключително изненадан, но веднага изключи лазера", обясни още Маринова.

Според нея компанията, която е реализирала шоуто е българска, но операторът на лазерната система е бил румънец. 

"Ние комуникирахме на английски и това забави нещата, обясни Маринова. Потърсих начин да се свържа по телефона с момчето, което работеше с лазерите, но се оказа, че вече е заминал за Сърбия, тъй като веднага след празника на Варна имал друг ангажимент там."

За "Дневник" Пламена Маринова заяви, че в средата на август е било изключително трудно да намери фирма, която се занимава с лазерни ефекти, тъй като в България те са само няколко и са изключително натоварени. "Тъй като това са големи международни компании, които работят в целия регион с изключително скъпа техник, те обикновено ползват висококвалифицирани екипи от Сърбия, Румъня и др. страни. Изпратила съм мейл до дружеството – изпълнител на лазерното шоу в нощта на 15 август, и очаква отговор".

Маринова не назова името на дружеството, но уточни, че то се е занимавало и с други подобни проекти в страната.

"Това, което зная е, че, веднага след празника на Варна, екипът е заминал за Сърбия, където е имал предварително планирано участие. Вмомента, в който го получим, ще информираме всички медии за съдържанието му", каза Пламена Маринова.

Кметът на Варна Иван Портних до момента не е коментирал изписването на името му по време на празника на Варна 15 август. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!              


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Срам нямат ГЕЙРБ, 800 човека, чакат за здравеопазване и социални помощи, които са в най-тежко състояние, заради това, че родителите им ги гледат. Офщина Варна, няма представа, за поредната си неописуема представа за състоянието и "актуализирането" на незнайния харчалък. 
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
3
1
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
разходите не са предвидени! Комисията по бюджет, колко отпусна на човек, за това шоу?
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама