"Дневник": Община Варна се готви да одобри ново строителство в Морската градина! Ще вдигат аквапарк и заведения

14.10.2018 / 08:37 17

Спас Спасов,Дневник

Общинският експертен съвет по устройство на територията във Варна е одобрил нов строеж върху близо 3 дка в приморския парк - Морската градина. Това се разбира от отразеното в протокол от последното заседание на комисията, което се е състояло на 25 септември т.г.

Става дума за проект, внесен в комисията от дружеството "Феста делфинариум", част от "Феста холдинг" на Петя Славова. Според неговото съдържание компанията възнамерява да изгради върху терен в непосредствена близост до Делфинариума си "басейн за делфини и тюлени, амфитеатър, лятно заведение, административни технически съоръжения за обслужващите системи и съоръжения". Освен всичко това проектът предвижда и изграждането на аквапарк.

Решението на експертния съвет е първия етап от процедурата за одобряване на строителството, а последната дума ще има главният архитект на Варна Виктор Бузев. Той не бе открит на мобилния му телефон.

Точката от дневния ред на заседанието, на което е одобрен инвестиционният проект

Според експерти, с които "Дневник" разговаря, в момента  не съществува законна процедура, която да позволи строителството в конкретния имот, част от Морската градина на Варна, освен ако не бъдат нанесени промени в Общия устройствен план на града. Основанията за тези твърдения са, че в момента съществува само предварителен проект на план за регулация и застрояване на Приморския парк, който не предвижда зона за застрояване в този имот.

Цялата статия четете тук: 

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/10/12/3326633_obshtina_varna_e_odobrila_novo_stroitelstvo_v_morskata/

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
0
Atna (преди 8 месеца)
Рейтинг: 3693 | Одобрение: 1728
Опетков, нещо бъркаш постоянно годините докато се опитват да лъжеш и мажеш. Та тази зона не била към Морска градина преди 89-та, ама комунистите я направили след 60-те ?! Стига си давал определения кой е Варненец и кой не защото кой знае кое село пише на личната ти карта.
12
2
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 151316 | Одобрение: 58911
хан круме, едно палче от мене.......Но без рязане на ръчички, защото ще им трябват да управляват вместо лъскавите Мерцове - колички с едно колело отпред и две дръжки отзад.......!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
27
0
клюкар (преди 8 месеца)
Рейтинг: 4048 | Одобрение: 1863
Ще я бетонират Морската градина Вече е асфалтирана Очаквайте новите Златни пясъци Това е само началото Желаещи ще се намерят
аз

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама