До 7 дни болнични от джипито предлага Бисер Петков заради злоупотребите

16.11.2019 / 18:28 4

Снимка Булфото

Предложението първият ден от болничните да не се плаща подлежи на обсъждане. Това заяви в Елена министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, предаде News.bg .Той не е убеден, че това е единствената адекватна мярка, за да се намалят злоупотребите.

Петков подчерта, че социалното министерство подкрепя предложението за болничните. Според него обаче трябва да се търсят и други варианти чрез засилване на контрола, така че да не се засягат правата на осигурените.

Има възможности да се търси решение и с намаляване на срока на броя дни, които личните лекари могат да издават на болните лица, посочи социалният министър, допълвайки че сегашните 14 дни могат да бъдат ограничени до седем.

По повод символичните протести на социалните работници с искане за 1000 лева стартова заплата и увеличение на възнагражденията министърът подчерта, че вече е направил предложение за промяна в бюджета на Агенцията за социално подпомагане.

По негови думи министерството е предложило 15% увеличение на възнагражденията, така че хората да се стимулират да остават в системата.

Той заяви и че предстои допълнително регламентиране на нормативната база и финансовите продукти, за да не се стига до ситуацията държавната пенсия и тази, която ще изплащат частните пенсионни фондове, да са по-малко от една пенсия, както предупредиха финансовите експерти.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
Иполит Матвеич (преди 3 години)
Рейтинг: 236 | Одобрение: 66
Преди няколко години имах една служителка, която всеки месец ми носеше болничен. В петък до 17.30 ч. нищо й нямаше, а понеделник в. 09.00 ми се обажда, че видите ли, била се разболяла. Номерът ми го правеше много често. Виках й, ако съм те пратил по задачи и си се разболяла, го разбирам, но през уикенда си се шляла насам-натам и ако си се разболяла, си е за твоя сметка. Откъде-накъде аз ще ти плащам първите три дни болнични, след като "разболяването" ти не е свързано с работата. Викам й, ти ще ми плащаш неустойка, затова че има работа, а няма кой да я върши, защото се скатаваш чрез болнични. И така до лятото на 2017, когато я разкарах.
5
0
Mercenary (преди 3 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
На 27 декември 2010 се разболях. Грип - пневмония. До 11 януари не можаха да ми свалят температурата под 40 градуса. След това бях толкова изтощен, че работодателят ми ме пусна да се възстановявам. Сега тези тъпанари искат да не ни плащат почти нищо.
3
0
Пипи (преди 3 години)
Рейтинг: 1660 | Одобрение: 45
Ами 7 дни са достатъчни за Нова година,за Коледа,за Великден !!!Всичко опира до съвестта на лекарите!
7
0
Mercenary (преди 3 години)
Рейтинг: 47466 | Одобрение: 11156
И ако за 7 дена не се излекувам ...? Малей, к'ви тъпи и нагли управляващи имаме!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама