До пролетта трябва да е готов ПУП-а на новия Индустриално-технологичен парк във Варна

07.12.2017 / 15:45 2

До пролетта на 2018 година трябва да е готов подробният устройствен план за Индустриално-технологичния парк във Варна, заяви днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Освен него се очаква и плана за регулация, за да може след това да се пристъпи към изграждането на инфраструктурата от страна на държавната компания. 

Както "Петел" съобщи в момента се работи по създаването на Индустриално-технологичен парк Варна, който представлява съвместно дружество между общината и национална компания от индустриални зони. За целта общината е предоставила имот в Южна промишлена зона с площ 42 дка. Националната компания ще изгради необходимата инфраструктура, за да може зоната да стане привлекателна за инвеститори.  

"Като се започне от продажба на земя без търг на пазарни цени, по-бързо административно обслужване, данъчни облекчения и всичко, което закона позволява за привличане на чуждите инвеститори. Така, че надявам се това да е още един проект, който да ни помогне да привлечем повече инвестиции във Варна и региона и направим местната икономика по-конкурентноспособа", каза още Александър Манолев.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
123 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
поредното крадене
0
3
бързо, бързо (преди 1 седмица)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бързайте, "момченца", бързайте гробарчета. Трябва да заобиколите един куп процедури, които са задължителни за редовите бизнесмени, за да успеете навреме да окрадете и малкото останало за крадене преди да ви е изтекъл мандата. Че после не се знае какво ще бъде. 
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама