До пролетта трябва да е готов ПУП-а на новия Индустриално-технологичен парк във Варна

07.12.2017 / 15:45 2

До пролетта на 2018 година трябва да е готов подробният устройствен план за Индустриално-технологичния парк във Варна, заяви днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев. Освен него се очаква и плана за регулация, за да може след това да се пристъпи към изграждането на инфраструктурата от страна на държавната компания. 

Както "Петел" съобщи в момента се работи по създаването на Индустриално-технологичен парк Варна, който представлява съвместно дружество между общината и национална компания от индустриални зони. За целта общината е предоставила имот в Южна промишлена зона с площ 42 дка. Националната компания ще изгради необходимата инфраструктура, за да може зоната да стане привлекателна за инвеститори.  

"Като се започне от продажба на земя без търг на пазарни цени, по-бързо административно обслужване, данъчни облекчения и всичко, което закона позволява за привличане на чуждите инвеститори. Така, че надявам се това да е още един проект, който да ни помогне да привлечем повече инвестиции във Варна и региона и направим местната икономика по-конкурентноспособа", каза още Александър Манолев.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
123 (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
поредното крадене
0
3
бързо, бързо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бързайте, "момченца", бързайте гробарчета. Трябва да заобиколите един куп процедури, които са задължителни за редовите бизнесмени, за да успеете навреме да окрадете и малкото останало за крадене преди да ви е изтекъл мандата. Че после не се знае какво ще бъде. 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама