До всички търговци! Проверете дали имате разрешително за рекламните си табла! Общината във Варна заяви: Трябва да ...

06.07.2016 / 13:24 8

Снимка: Булфото, архив

Във връзка с оплакването на варненка, че от район "Одесос" са поискали да предостави разрешително за рекламното й табло в рамките на седмица или то ще й бъде демонтирано стана ясно, че разрешителни трябва да се вадят всяка година. 

Ето какво заявиха от общината:

Съгласно нормативните изисквания в действащата Наредба за рекламната дейност на територията на Община Варна, разрешенията за поставяне, съответно договорите за разполагане на РИЕ,  са със срок от 1 година. Съгласно разпоредбата на чл. 48 от цитираната наредба, служителите имат контролните функции да следят дали се спазват условията на разрешенията, респективно договорите за поставяне на рекламни съоръжения.

Съгласно разпоредбата на чл. 38, т.2 от посочената наредба  собствениците на РИЕ имат задължение за тяхното  демонтиране след изтичане на срока на издаденото  разрешение.

При демонтаж на имущество на каквато и да е стойност, което в случая представлява незаконно  поставеният РИЕ, дейностите не се компенсират  чрез публични средства  от общинския бюджет.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
мун4о (преди 7 години)
Рейтинг: 150 | Одобрение: 60
да се махат рекламите само пречат

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама