До всички търговци! Проверете дали имате разрешително за рекламните си табла! Общината във Варна заяви: Трябва да ...

06.07.2016 / 13:24 8

Снимка: Булфото, архив

Във връзка с оплакването на варненка, че от район "Одесос" са поискали да предостави разрешително за рекламното й табло в рамките на седмица или то ще й бъде демонтирано стана ясно, че разрешителни трябва да се вадят всяка година. 

Ето какво заявиха от общината:

Съгласно нормативните изисквания в действащата Наредба за рекламната дейност на територията на Община Варна, разрешенията за поставяне, съответно договорите за разполагане на РИЕ,  са със срок от 1 година. Съгласно разпоредбата на чл. 48 от цитираната наредба, служителите имат контролните функции да следят дали се спазват условията на разрешенията, респективно договорите за поставяне на рекламни съоръжения.

Съгласно разпоредбата на чл. 38, т.2 от посочената наредба  собствениците на РИЕ имат задължение за тяхното  демонтиране след изтичане на срока на издаденото  разрешение.

При демонтаж на имущество на каквато и да е стойност, което в случая представлява незаконно  поставеният РИЕ, дейностите не се компенсират  чрез публични средства  от общинския бюджет."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
мун4о (преди 3 години)
Рейтинг: 150 | Одобрение: 60
да се махат рекламите само пречат

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама