Добра новина! Оправят достъпа на инвалидите до морето

28.07.2015 / 08:32 4

Съоръжението "Водното конче" във Варна ще бъде поправено съвсем скоро, съобщи Нова телевизия, цитирана от Блиц. Новината идва, след като нагли апаши откраднаха най-важната част на машината - фотоволтаичния му панел. Съоръжението помага на хора с увреждания да се потопят в морето.

Цената на цялата машина е 40 000 лева. Тя е изградено изцяло със дарения, но седмица след като беше открито, вече се нуждае от нова инвестиция. Парадоксът е, че дори открадната батерия не е най-скъпата от цялото съоржение. То е изградена от специален метал, който е струва повече, отколкото открадната част, коментират експерти.

Уникалното съоръжение „Водно конче”, което преди броени дни беше тържествено открито на плажната ивица в „Аспарухово” край Варна, остана без задвижване, след като крадци задигнаха в събота вечер фотоволтаичния му панел.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
За съжаление вижте линка. http://www.rodinabg.com/readarticle.php?id=8529
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
1
1
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43543 | Одобрение: 7918
"Цената на цялата машина е 40 000 лева" - Явно голяма част от даренията са отишли я за кола, я да нещо друго, защото това съоръжение далеч не струва и половината на тази сума пари.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама