Добри добиви от пчелен мед се очакват във Варненско

05.06.2015 / 16:46 1

Добри добиви от пчелен мед очакват производителите във Варненско. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Атанас Каракашев, председател на Областната пчеларска организация във Варна.

Първата паша от акация е добра, каза Атанас Каракашев и изрази надежда и следващите да бъдат с такива показатели. Той посочи, че за разлика от миналата година, тази пролет времето е било благосклонно и е позволило развитието на пчелните семейства. Според него, при тези добиви, няма как цената на меда да бъде повишавана, защото покупателната способност на клиентите е ниска, а при едно увеличение ще се стигне до намаляване на продажбите. Очакваните по-високи добиви от пчелен мед също ще са предпоставка цената да не бъде променяна. Той припомни, че последното увеличение на цените на мед и пчелни продукти е било през миналата година. Към момента най-продаваният пчелен мед е на цена от 10 лева за килограм. От 12 до 14 лева за килограм е цената на акацията. Липовият мед се продава за 12 лева. Атанас Каракашев посочи, че по-висока е цената на монофлорния мед. От 8 – до 10 лева за килограм е цената на полифлорния или т.нар. мед "букет", който е и най-масов.

Снимка: Булфото 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
sweethoney (преди 5 години)
Рейтинг: 1045 | Одобрение: 275
Да не се радваме предварително. Пък и по-важно е не да има повече, а медът да е по-качествен.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама