Домашен сладолед с ром и кокос
30.06.2016 / 11:28 0
Необходими продукти:
- 400 мл кокосово мляко, неподсладено
- 1 чаена чаша сметана
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша кокосови стърготини, неподсладени
- 6 супени лъжици тъмен ром
- Препечени кокосови люспи
Начин на приготвяне:
- В тенджера смесете кокосовото мляко, сметаната и захарта.
- Загрейте ги на средно силен огън и бъркайте, докато захарта се разтопи напълно.
- Добавете рома, разбъркайте и оставете сместа да се охлади напълно.
- Поръсете с кокосовите стърготини и разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Изсипете сместа в подходящ съд и замразете за минимум 2-3 часа.
- Поднесете сладоледа, поръсен с препечени кокосови люспи.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!