Домашен ягодов пай без печене
Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пресни ягоди, почистени от листенцата и добре измити
- 1/2 чаена чаша мед
- 1 1/2 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
- 1 супена лъжица желатин
- 1 изпечена кора за пай с диаметър около 23 сантиметра
За гарниране:
- бита сметана
В голяма купа пюрирайте 1/2 от ягодите до гладка консистенция.
Добавете меда и лимоновия сок и разбъркайте добре.
Разтворете желатина според описанието на опаковката и го оставете леко да се охлади.
Прибавете го бавно в ягодовата смес и разбъркайте. Охладете за минимум 1 час, за да се сгъсти.
Нарежете останалите ягоди наполовина.
Разпределете 1/2 от ягодовата смес върху изпечената кора за пай и отгоре подредете 1/2 от нарязаните ягоди. Повторете с останалото пюре и ягоди.
Покрийте и охладете за минимум 6 часа.
Нарежете ягодовия пай, гарнирайте с прясно разбита сметана и поднесете.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!