Домашен ягодов пай без печене

10.08.2016 / 11:28 2

Необходими продукти:

  • 4 чаени чаши пресни ягоди, почистени от листенцата и добре измити
  • 1/2 чаена чаша мед
  • 1 1/2 супени лъжици лимонов сок, прясно изцеден
  • 1 супена лъжица желатин
  • 1 изпечена кора за пай с диаметър около 23 сантиметра

За гарниране:

  • бита сметана

Начин на приготвяне:

В голяма купа пюрирайте 1/2 от ягодите до гладка консистенция.
Добавете меда и лимоновия сок и разбъркайте добре.
Разтворете желатина според описанието на опаковката и го оставете леко да се охлади.
Прибавете го бавно в ягодовата смес и разбъркайте. Охладете за минимум 1 час, за да се сгъсти.

Нарежете останалите ягоди наполовина.
Разпределете 1/2 от ягодовата смес върху изпечената кора за пай и отгоре подредете 1/2 от нарязаните ягоди. Повторете с останалото пюре и ягоди.
Покрийте и охладете за минимум 6 часа.

Нарежете ягодовия пай, гарнирайте с прясно разбита сметана и поднесете.

Приятен апетит!

Източник: framar.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
apartamenti (преди 7 години)
Рейтинг: 2889 | Одобрение: 609
Ммммм  страхотно, сладка сутрин ...
0
0
Lazar (преди 7 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: 171
Направо ми се напълни устата! Много вкусно изглежда. Следващият път знам какво да пробвам...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама