Домашни сирене и кашкавал са хит на пазара

14.12.2014 / 12:07 5


Вкусен и привлекателен на вид обаче продуктът може да се окаже опасен

Домашно произведено сирене, кашкавал и масло са хит на пазара в Благоевград. Въпреки забраната им от Агенцията по безопасност на храните заради неясни условия на производство все повече хора ги купуват, предаде ТВ7.

В сряда, когато е пазарният ден в Благоевград, производители чакат купувачи на импровизирани щандове с подредени буци сирене и кашкавал, опаковани в найлонови торбички. Въпреки високата цена, на която се търгуват - между 8 и 13 лв. за килограм, клиентите купуват.

Нито един от търговците и производителите тук не притежават сертификат за качество. Уверяват ни обаче, че продуктите са безопасни и са произведени по древни рецепти.

Вкусен и привлекателен на вид обаче кашкавалът може да се окаже опасен заради неясните условия на съхранение и липсата на контрол от експерти.

Глобата за тези производители може да стигне до 3000 лв.

 

Видео гледайте тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
3
krasko (преди 5 години)
Рейтинг: 7724 | Одобрение: 2719
с качеството и сигурността прикл\чихме с унищожаването на родопите.....голяма част от продаваните сирена и кашкавали са меки ,което не отговаря на бдс.......двск няма как да контролира всички навъдили се под път и над път фирмички......разликата в качеството на "частното" производство направено от истинско мляко ,без добавки и това по магазините е голямо......статията е тенденциозна ,но вместо да откаже хората да купуват хубавото, ще се получи обратното.....сигурността в двата случая е на кантар.....
0
0
iTechnology (преди 5 години)
Рейтинг: 3603 | Одобрение: 1053
Кое му е висока цена 8-13лв ? Ако влезете в магазина кашкавал за под 10лв. не можете да си вземете.. и качествено сирене за под 8лв. също не може да вземете..
1
0
Мода Стил (преди 5 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: -729

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама