Домашно куче беше застреляно на метри от стопаните си

12.04.2017 / 22:18 9

Домашно куче беше застреляно на метри от стопаните си по време на разходка.

Семейство Цолови са на разходка с малката си дъщеря и двете си кучета. Чуват изстрел близо до тях, който се оказва фатален за едното куче.  

„Чухме лай от кучета, може би са минали една или две минути и се чу изстрел от пушка. В този момент се появи едното куче, а другото го нямаше. Дойдох и го намерих на пътеката”, споделя Цветан. По думите му това е бил много точен изстрел, премерен за да убие животното. 

куче, термик, убийство

Снимка: btvnovinite.bg

Извършители на убийството са двама братя, които живеят в района. Когато намира домашния си любимец безжизнен, близо до двора им, Цветан ги разпитва какво се е случило. Те отричат да имат нещо общо. По-късно при разпит на полицията правят самопризнание.

ВИДЕО ТУК

куче, термик, убийство

След като случаят набира гласност започват и заплахи към семейството. Цветан е предупреден, че тук “не се прави така”. Намесата на полицията била излишна, а това било нещо нормално.

“Още на следващия ден чух, че сме щели да се изнасяме след 15 дни от Балша”, казва Цветан.

Съпругата му Риманте е израснала в Литва. Споделя, че е научена да търси истината и помощ от институциите. “Най-най-много ме притеснява как мислят хората. Тук това е нормално”, коментира Риманте.

куче, термик, убийство

Убитият Термик е бил и най-добър приятел на дъщеря им още от раждането й. “Надявам се, че само добри спомени ще има, защото те израснаха в една стая”, споделя през сълзи собственичката.

Майката си спомня с усмивка, но и много тъга за ежедневието с Термик.  

куче, термик, убийство

“Имаше традиция всяка сутрин да гледаме кучето как лежи на слънце и сега малката слиза, чака да дойде кученцето, но нищо няма”, спомня си Риманте.

куче, термик, убийство

Снимка: btvnovinite.bg

Има повдигнато обвинение срещу двамата братя, убили лабрадора. Семейството Цолови са категорични, че ще търсят правата си до край, защото са загубили не домашен любимец, а член от семейството./бТВ"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
AНОНИМНА (преди 3 години)
Рейтинг: 1119 | Одобрение: 334
УВАЖАЕМИ ,,ДРУГ ПОГЛЕД'' ДАЛИ НАШАТА КУЛТУРА Е НИСКА И ПЪРВОБИТНА Е ВЪПРОС НА ЛИЧНАТА ВИ ГЛЕДНА ТОЧКА,НО ТОВА СИ САМО ВАШЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ-ДА АЗ ЗНАМ,ЧЕ ИМА ЗЛОБНИ И АГРЕСИВНИ КУЧЕТА-БЕЗСПОРНО ТЕЗИ ЗЛИ ПСЕТА ТРЯБВА ДА СА НА КАИШКА И С НАМОРНИК И КОГАТО Е НУЖНО ДОРИ ДА СЕ ПРИБЕГНЕ И ДО ЗАСТРЕЛ-ЗАЩОТО НЕ ЕДИН ИДВА СА СЛУЧАИТЕ НА КУЧЕТА РАЗКЪСАЛИ И УМЪРТВИЛИ ХОРА,А ЗА НАХАПАНИ ДА НЕ ГОВОРИМ,В СЛУЧАЯ КОМЕНТИРАМЕ ПОРОДАТА-ЛАБРАДОР,ТОВА СА КРОТКИ НЕАГРЕСИВНИ КУЧЕТА-ВОДАЧИ НА СЛЕПИ ХОРА В 80% ОТ ТЯХ.АЗ ПОЗНАВАМ ПСИХИКАТА НА ЛАБРАДОРИТЕ,ЗАЩОТО ОТ 5 ГОД. ГИ ГЛЕДАМ.ПОВЯРВАЙ И ДА ГО СМЕЛИШ ОТ БОЙ-НЯМА ДА ПОСЕГНЕ ДА УХАПЕ.
3
0
xXx (преди 3 години)
Рейтинг: 31618 | Одобрение: 12528
Нормално тук полицията защитава престъпниците .
9
3
AНОНИМНА (преди 3 години)
Рейтинг: 1119 | Одобрение: 334
Бял ден да не видят тези изроди,мръсни гадини долни дано тази пушка да ви пробие безрасъдните мозъци-Лабрадорите са самата доброта-най-кротките добри и интелигентни кучета-аз също гледам два лабрадора-по добри същества  няма.Май ние хората трябва да се учим на човещина от кучетата.Осъдете ги тези мизерници-аз разбирам да е някое зло нападателно куче,а то.....добро и любвеобилно.Чак аз се разплаках.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама