Домоуправител критикува ремонт във Варна: Започнаха работата похвално, после оставиха разкопано

23.11.2021 / 15:37 1

снимки: К. Маринов, домоуправител 

Редактор: Веселин Златков

Варненски домоуправител изпрати загрижено писмо до „Петел” заради ремонт на тротоарите на ул. "Проф. Н.Державин". От името на собствениците в блока той пита докога ще трябва да газят пясък заради липсата на плочки. Домоуправителят същото така има и забележки по проектирането на тротоарите, като според него с малки подобрения могат да се спестят много неудобства на живеещите в централния варненски квартал. Ето какво пише той (публикуваме без редакторска намеса):

„Похвално е, че продължава облагородяването на пешеходните зони в района около "Руското училище"/ карето -улиците Братя Миладинови, Рила, Македония, проф Н.Державин/!

Нищо, че от две седмици старите тротоарни плочки са демонтирани и вървим по пясък и пепел за да стигнем до входа на блока си на ул "проф Н.Державин" 29 , все някога ще ги наредят тези павенца.

Странно обаче:

-  в 1та седмица завършиха /бордюри и павета/ по улица Братя Миладинови  - похвално!

- за 2 дена завършиха /бордюри и павета/ частта от улица Македония - пак похвално!

- от тогава изчезна техника и работници и работата беше преустановена с изключение на епизодични извозвания на отпадъци.

Ние си тъпчем в пясъка, хора с намалена подвижност, съседи с бебета близнаци се мъчат с голямата бебешка количка и се чудим как да се доберем до "твърда настилка". И какъв беше смисъла да се демонтират старите плочи преди да има готовност за поставяне на новите или да се постави временна настилка пред входовете !!

- защо пред някой входове старата настилка все още не е демонтирана ?

- защо при 3 имота/парцела с адрес и достъп на ул "проф Н.Державин" /нечетни номера 25, 27 и 29/ за 25 и 27 се изгражда пешеходно пространство от асфалтовата част до входа на имота, а за блока на номер 29 не е предвидено?

- защо се изгражда такова пешеходно пространство от асфалтовата част от към ул "проф Н.Державин" към ограда и врата която никога не е отваряна/ползвана пред блок с адрес и вход на  улица Братя Миладинови  86/?

Молим, да се изгради пешеходно пространство което да свързва входа на жилищния блок на ул "проф Н.Державин" 29 с асфалтовата част на улицата пред него, като се спазват изискванията на  НАРЕДБА № РД-02-20-2 ОТ 26.01.2021 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ДОСТЪПНОСТ И УНИВЕРСАЛЕН ДИЗАЙН НА ЕЛЕМЕНТИТЕ НА ДОСТЪПНАТА СРЕДА В УРБАНИЗИРАНАТА ТЕРИТОРИЯ И НА СГРАДИТЕ И СЪОРЪЖЕНИЯТА.

 Необходимо е и за безопасността на живущите, както споменах хора със затруднена подвижност, семейство с бебета близнаци - трябва да има пряк достъп до асфалта / за такси, за товаро-разтоварна дейности на тежки и обемисти неща.

 Молим, тротоарната настилка пред блока ни да бъде така както си беше - от блока до бордюр - недомислено е да се оформя 1м тревна част, която ще бъде винаги затъпкана понеже няма достъп до паркираните МПС от към тротоара, камоли ако трябва и от багажник да се извади нещо.

Молим Ви, нека новото което се прави поне да не е по-недомислено и лошо от старото!!

 Ако има опасения, че ще се загуби място за паркиране - моля, имате две "загубени" чрез метални бариери пред номер 27.”Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Ман40 (преди 3 дни)
Рейтинг: 7853 | Одобрение: 1448
Изборите минаха... Отбой... Усмивка
RB

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама