Домусчиев обяви колко са приходите на Лудогорец от Шампионската лига и Лига Европа - сумата е изненадващо висока

18.02.2015 / 10:12 4

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев направи интересно изказване пред медиите след вчерашната церемония "Футболист на годината". Босът на "орлите" разкри какви са приходите в касата на клуба от участието на българския шампион в турнирите на Шампионска Лига и Лига Европа.

"Много критики имаше по мой адрес, че не съм продал няколко играчи през последните години. Това, че запазих отбора не го отчитам като грешка. Ако бях трансферирал Марселиньо и още няколко състезатели, щях да взема 2-3 милиона евро и почти сигурно нямаше да направим пробив в Европа. Спечелихме доста солидна сума от участието в европейските турнири и продажбата на билети и фен артикули. Приходите от ШЛ са към 18 милиона евро, а тези от ЛЕ към 7 милиона евро. Никога не мога да осигуря толкова много средства от продажба на футболисти", заяви Домусчиев. "Парите от ТВ-правата отиват в БФС. Относно тяхното разпределение главно отношение имат клубовете. Те решават кой колко пари да получи. Ако се разпределят по гледаемост, ще бъда доволен, тъй като в момента Лудогорец се гледа повече от Левски и ЦСКА. При това положение ние ще получим най-много. Но въпреки това съм на мнение, че малките клубове също трябва да получават пари, за да може да съществуват. Иначе ще останем 3-4 отбора и няма да има шампионат", добави босът на "орлите".

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
5
Gogata (преди 7 години)
Рейтинг: 5208 | Одобрение: 598
до 3 години Лудогорец ще станат среден отбор
УМНОКРЕСЛИВИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТТА! КОЙТО ИМА УМ В ГЛАВАТА СИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ТЕЗИ ЛИБЕРАЛНИ БЕСОВЕ. НЕ МОЖЕМ ДА ОСТАВИМ ШЕПА ЛИГЛЬОВЦИ ДА СИ ИГРАЯТ НА ДЪРЖАВА, ДОКАТО ДРУСАТ И РАЗИГРАВАТ КОНЯ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. ПРАЙДОВЦИ НА ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ПУСТОТА.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама