Дончев: 96% от администрациите използват електронен документооборот

09.11.2018 / 11:08 2

96 процента от държавните и общинските администрации използват електронен документооборот, каза в минутите за парламентарен контрол вицепремиерът Томислав Дончев. Той отговори на въпрос на народния представител Александър Ненков относно изпълнение на разпоредби от подзаконовата нормативна база в областта на електронното управление, във връзка с електронния обмен на документи в администрацията, съобщава БНТ.

Електронни документи вече си обменят 739 администрации - 616 териториални и 123 на централно ниво. Към системата все още не са включени няколко малки общини и малоразмерни държавни служби, посочи Томислав Дончев. Усилията обаче продължават, защото е важно да включим всички администрации, дори и малките, каза той. Свързаността на администрациите е само предпоставка, не бива да се допуска в единия и другия край на кабела да има хартия и да сканираме документите, защото добавената стойност е много ниска, посочи вицепремиерът. Следващите ни стъпки са работа по централен модул за антивирусна защита и по модула за електронно връчване на документи на гражданите, като голямата задача е електронната идентификация, каза Дончев.

Модулът за електронно връчване позволява на държавата да общува по сигурен начин с гражданите, като той може да се използва и от други доставчици на услуги като банки мобилни оператори. Според Дончев до средата на 2019 година системата за електронно връчване ще е готова на 70 - 80 процента. По думите му напълно функционираща система на електронно правителство ще имаме от 2020 година.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
e (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тогава защо е пълна с лелки ,гледащи лошо
2
0
ехааааааааааааааааааа (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тоя май халюцинации получава къде са тия 96% бе малоумнико като всеки тича и разнася  хартии от всяка администрация до къде ли не. Тоя за БГ ли говори или си мисли че живее в друга държава да пирказва тия глупости на кг
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама