Доц. Кунчев: По-добре без карантина за ковид, болните лъжат, за да не ги изолират

11.10.2023 / 17:12 2

кадър Нова телевизия  

редактор Веселин Златков

В момента грип няма, но вълната от ковид няма да свърши другата седмица, а ще продължи до пик през ноември. Грипът започва към края на годината, като най-много случаи ще има през януари и февруари. Това заяви главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев по Нова телевизия. Той подчерта, че ако хората се чудят за какво да се ваксинират, може и за грип, и за ковид, но второто да е с приоритет.

Няма нови мерки срещу ковид в училищата, филтър на деца с симптоми на заразни заболявания винаги е имало и ще има, обясни доц. Кунчев. Той каза, че здравните инспектори просто са напомнили на учебните заведения да са по-стриктни.

Той каза също, че в момента карантината за ковид е излишна, защото вариантът на вируса, който атакува в момента, не причинява тежки състояния. “Много хора пък крият, въпреки че много добре знаят, че са засегнати от вируса, защото не искат да бъдат изолирани”, подчерта главния държавен здравен инспектор.

Доц. Кунчев обясни, че той и специалистите са предложили отпадането на карантината, предложението е одобрено от правителството, но трябва да се гласува и от депутатите. Народното събрание обаче е във ваканция, затова ако в един клас има едно дете с ковид, под карантина отива целия клас.

Той съобщи също, че в болниците има под 400 пациенти с вируса, като в интензивни отделения са 30 човека. “Няма драматизъм, няма натиск върху здравната система”, подчерта Ангел Кунчев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
ас (преди 4 месеца)
Рейтинг: 145437 | Одобрение: 22972
за тоя дебил ще е най добре пак да плаши хората до смърт всяка вечер за 30000 на поазване като предния път. иначе щеше да млъкне за тоя ковид който вече е като сезония грип. и един любопитен факт басеина в градината все още е по смъртоносен от ковид.
3
1
skokos (преди 4 месеца)
Рейтинг: 7553 | Одобрение: 1378
Да бе, то ако се чувства добре болния и болничен не трябва да му се дава. Най-вероятно даже няма да е заразен.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама