Доц. Мангъров за РНК ваксините: В нормални условия производителите щяха да плащат милиони на хората

04.01.2021 / 20:30 1

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър 7/8 тв 

За сега нещата са стабилни, хората намаляват в болницата, но в момента, в който държавата се отвори, ще стигнем предишното положение, но това е неизбежно, защото страната не може да стои затворена во веко веков. 

Това коментира в ефира на 7/8 тв доц. Атанас Мангъров.

Това, което ние не искаме да разберем е каква част от населението е прекарало този вирус. Защото за да се получи т.нар. групов имунитет, трябва около 70% от хората да имат антитела, да са се срещнали с вируса. Това става по два начина - да изкараш заболяването или да се ваксинираш. Успех ще има, когато има тази цифра 70 на сто с антитела. Данните от лабораториите показват, че от есента насам около 30-40% на сто от изследваните са с положителна проба за антитела. Ако сме наясно колко хора са го срещнали, бихме били по-точни в прогнозите си и плановете, за да се спре този епимедичен процес, коментира той.

При тази ваксина в тялото на човек се вкрава информационна РНК, която кара клетките да произвежда един чужд белтък, заради който имунната система произвежда определени антитела, обясни доцентът.

РНК е бъдещето на науката, тя е нещо хубаво, тя ще се прилага и при борбата с рака. Ако обстоятелствата бяха нормални производителите на ваксини с РНК щяха да плащат милиарди за застраховането на хората, върху които се прилагат ваксините. Сега това е безплатно и виждате, че инвеститорите печелят добре,  а хората са уплашени, коментира той.

Ако човек е на възраст, ако има купища придружаващи заболявания или пък е много уплашен, да си направи ваксина. Всички ваксини са в трета фаза на проучване. Аз не мога да посъветвам коя ваксина да изберете. Много ме учудва, че нашата държава се вживява в ролята едва ли не на производители на тези ваксини и те ги рекламират и казват колко са безопасни и добри. Даже имаше предложение на нашия главен санитарен инспектор нашите РЗИ да следят нивото на антителата след няколко месеца, а това е задължение на производителя. Т.е. ние се набутваме да вършим нещо, което е работа на произовдителя. На държавата е задължение да осигури ваксините да бъдат направени, но не е нейна работа да ги рекламира и да уверява хората колко са безопасни. Това е смущаващо, защото не ние ги произвеждаме, а просто сме ги купили, посочи Мангъров. 

 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама