Драма в „Максуда“: Иванка почина „от сърце“, отложи събарянето на фургон! Ето как изглежда гетото след метежа

24.08.2015 / 14:35 11

Веселин Златков, фото Румен Сарандев

Починала от инфаркт жена отложи събарянето на поредната незаконна постройка в „Максуда“. Това разказаха нейните опечалени роднини, събрали се около стария строителен фургон, който е техния дом.

Пак в него е и тялото на починалата снощи жена. Роднини разказаха, че погребението й ще е утре, защото чакат да се върне сина й, който е в Германия. Възрастната жена издъхнала около 2 часа миналата нощ.

Сутринта работници дошли до фургона, в който е оставена покойницата, за да спрат чешмата, явно в подготовка за събаряне. „Казах им, че туй е срамота. Смърт имам, а ще трябва да ходя накъде да се моля за една туба вода“, разказа Наско, стопанина на фургона, където е положено тялото на починалата. Работниците влезли в положението на опечалените и не им спрели водата. Предупредили ги обаче, че тези дни чешмата така или иначе ще остане суха.

Първоначално на обитателите на фургона било казано, че до вторник – сряда тази седмица трябва сами да са го съборили. „Нямам къде да отида, затова нищо няма да събарям“, категоричен е младия мъж. Той научил, че засега събарянето се отлага, но не знае докога. И за Наско, и за починалата Иванка, това не е първото събаряне. Преди време те живеели на близката ул. „Ралица“.

В началото на 2011-а, покрай разширяването на ул. „Девня“ и укрепването на терените над нея, бяха съборени 5 къщи. Едната била на Иванка. Тя и роднините й се изместили малко по-нагоре. Преди дни и новият й дом бил съборен. Според близките й, Иванка имала високо кръвно и в очакване за трети път да изгуби покрива над главата си, умряла „от сърце“.

Следете 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Следете ни и през вашия мобилен телефон


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
1
khm (преди 8 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
На всеки рано или късно му идва времето и не виждам защо трябва да става новина смъртта на една от ромките, която и без това е щяла все някой ден да си отиде. Всички сме смъртни ама явно някои са по-смъртни от другите щом ги пишат журналистите. Хайде, моля, не се опитвайте да предизвиквате съжаление към тази сган. Достатъчно години безчинстваха на воля, сега е време малко да им се стегнат юздите. 
14
0
plabov1080 (преди 8 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
Защо ни занимавате с тези цигани и с проблемите им, като те са виновни да се докарат нещата до там, че даже вече са и правно подготвени ,като ги слушам и гледам (доколкото мога и търпя) по телевизията... Да си отиват от там, откъдето са дошли или на Сирия и другите държави, дето ни пращат имигранти да им ги връщаме в цигани...
plabov
12
1
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
не смятам, че е от съществено значение,поради това, че е от ромски произход.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.
19
3
Losh (преди 8 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Не ни интересува Драма-та а Екшън-а . . . ние сме граждани на България и живеем във Варна , искаме резултатите на лице , независимо от силовите действия на мангалските роми . . .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама