Драмата край Малко Търново е била жестока! Бежанците газили в ледените води, полицаи ги носели на ръце

07.02.2016 / 13:39 4

Кадър Нова

Групата от 19 мигранти в Странджа е била открита от българските гранични полицаи близо до река Делийска.

Първоначално граничарите открили трима незаконни мигранти, които заявили, че са част от голяма група, която е в гората. След издирване край граничния водоем в местността Скалата били намерени и останалите 16 човека. Всичките били мокри и премръзнали след преминаването на реката. Едно момиче е било починало, съобщи Дарик.

Тъй като местността е силно пресечена и е имало около 50 см мокър сняг, до мястото не са могли да достигнат служебните автомобили. Затова се наложило граничните полицаи да спасяват бедстващите имигранти на ръце.

Децата и две жени били откарани в граничното полицейско управление, където им били дадени дрехи да се преоблекат, а след това са транспортирани към бургаската болница.

Останалите петима възрастни са пренесени от граничните полицаи с платнища първо до палатка на граничния наряд, за да им бъде оказана първа помощ, а след това до автомобилите.
Там е установена смъртта на още една жена. Другите също били откарани в болницата.

Предстои да бъде установена самоличността на мигрантите.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
3
corector (преди 7 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Само който не е виждал човек в беда може да разсъждава по този начин.Длъжни са пред съвестта си, ако искат да спят спокойно.Особенно когато става въпрос за жени и деца.
8
5
Losh (преди 7 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Длъжни ли са да ги носят , Кой каквото си направи - друг не може да му го направи.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама