Другата седмица във Варна: Митрополит Йоан празнува юбилей, патриарх Неофит идва за честванията

08.02.2019 / 10:22 3

На 13 февруари 2019 г., когато родната ни света Църква отбелязва паметта на св. Евлогий, архиепископ Александрийски, преп. Мартиниан и преподобни Зоя и Фотина се изпълват и 50 години от рождението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, съобщават от митрополията.

По този повод на 13 февруари (сряда) от 9:30 ч. в Митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“ в град Варна ще се отслужи съборна св. Литургия. В нея участие ще вземе Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, митрополити – членове на Светия Синод на Българската православна църква и гости от други поместни православни църкви.

На следващия ден, 14 февруари (четвъртък) се изпълват 1150 г. от Успението на св. Кирил Славянобългарски. Тази бележита годишнина ще бъде отбелязана с отслужване на св. Литургия в Митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“ – Варна, а от 10:30 ч. ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по повод годишнината, оглавен от Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, в съслужение с митрополити – членове на Светия Синод на Българската православна църква и гости от други поместни православни църкви.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама