Дугин призова Путин да последва съдбата на "Царя на дъждовете"

12.11.2022 / 13:00 5

Кадър Телеграм

Александър Дугин - идеологът на "Руский Мир" с огромно влияние, призова в Телеграм (почти директно) Путин да бъде убит като му се разпори корема, защото "не се справя с упражняването на абсолютната власт, дадена му от Бога". 

Виж тук https://t.me/Agdchan/8042

(В Телеграм има много фалшиви профили, този конкретно го цитират като автентичен на Дугин, включително в медии като "Комсомолская правда".), пише "Сега".

Дугин, чиято дъщеря неотдавна изгоря пред очите му в атентат, в дълъг пост първо изказва болката си от "сдаването на руския град Херсон", където днес влязоха украинските войски. 

След това обяснява, че ако някой не изпитва страдание, значи е нищожество или не е руснак. Руснаците, твърди Дугин, сега стискат зъби от болка, все едно убиват пред очите им деца, братя, майки и жени. 

После обаче Дугин казва нещо ново: за провала са виновни не военните, а Властта. 

Какъв е смисълът от самодържавието - пита Дугин и отговаря. 

Ние даваме на управника абсолютната неограничена власт, а той нас ни спасява всички нас - народа, държавата, хората, гражданите - в критически момент той ни спасява. Ако за целта самодържецът се заобиколи с боклуци или плюе на социалната справедливост, това е неприятно, ала ние очакваме той да ни спаси. А когато не ни спасява? - отново пита Дугин и отговаря: 

Тогава за властителя следва съдбата на "Господаря на дъждовете" (в оригинала - Тогда - судьба “царя дождей"). Дугин дава и пряко указание къде да прочетем за Господаря на дъждовете: "виж Фрейзър". 

Добре, отваряме Джеймс Фрейзър и 17 глава на "Златната клонка", където четем: 

Намвулу Вуму, господарят на дъжда и бурята, обитава връх в областта Бома, близо до устието на р. Конго. Известно е, че някои племена по Горен Нил не са имали царе в обикновения смисъл на думата. Единствените, които признавали за царе, били Господарите на дъжда (Мата кодоу) и на тях приписвали способността да предизвикват дъжд в подходящо време, т.е. през дъждовния сезон. В края на март, преди да започнат валежите, земята е суха, напукана и безплодна пустиня и добитъкът, основното богатство на тамошните хора, гине поради липса на паша. Затова, наближи ли краят на март, всяко домакинство се отправя към Господаря на дъжда и му дава по една крава, за да накара благодатната небесна вода да закапе по кафявите изсъхнали пасбища. Ако не завали силно, хората се събират и искат от Господаря да им даде дъжд, а ако небето продължава да е безоблачно, му разпорват корема, защото смятат, че там пази бурите. Един от тези Господари на дъжда от племето бари предизвикал дъжд, като пръскал по земята вода от малка камбанка.

По-нататък следват обичайните опорки на Дугин за "сатанинските западняци" и че загубата на Херсон е стъпка към Армагедон в Свещената война срещу Гнилия Запад.

 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
6
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 85076 | Одобрение: -8739
Ако беше мъж на място, сам щеше да си направи харакири, като видя, че губи войната!Гняв
Марио Кроненберг
2
3
село варна (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19267 | Одобрение: -343
Някои изперкаха тотално, още живеят в паралелен свят.
9
10
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Корнелия Нинова призовава за джихад срещу Запада. Тъй рече профила й у Фейса, един от всичките (не) фейкови. 🙂  Прекрасно е, че псевдо медията Petel запълва сайта си с тъпотии и безсмислици. 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
2
2
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 167389 | Одобрение: 32899
А дали не е хакнат профилът му?
3
4
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 134225 | Одобрение: 5495
Дугин сам да изпълни препоръчителното  разпаряне на корема. Най-близо е до самодържеца.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама