Дупничани изгоряха със стотици хиляди от местна "популярна каса". Мъж плаши, че ще се запали пред президентството (видео)

01.07.2016 / 08:49 11

Стотици хора, вложили всичките си спестявания в „Дупнишката популярна каса”, се оказват жестоко ужилени, съобщава "Нова телевизия".

Емил Лазаров е пенсионер. Изгорял е с 50 000 лева. Подвел се по високата лихва.

„Случайно минах оттам  и гледам на таблото - годишна лихва - 14 %. По това се подведох”, разказа Емил пред камерата на „Здравей, България”.

Без много да му мисли, пенсионерът внесъл първите 20 000 от спестяванията си. Подписал договор, но не го прочел. После видял, че популярната каса е регистрирана като кооперация, а той е вписан като неин член.

В началото всичко било наред и Емил получавал лихвите си. Затова внася още 30 000 лева. За три години получава над 8000 лева от лихви.

И така до юни тази година, когато офисът затворил и Емил разбрал, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала.

На адреса в Пловдив, където е седалището на сдружението, няма никой. Телефонът за връзка е изключен.

Екипът на Нова не откри и собственика на фирмата в апартамента му в Дупница. В районната прокуратура в града са внесени 38 жалби. Засега…

А Емил и другите ужилени са останали без стотинка.

„Взимам пенсия 295 лева и съм на чиста нула. Целият ми живот съм спестявам по малко и мислех, дойде ли падежът, да изтегля тези пари и да изкарам, колкото ми остава да живея. Ако няма правосъдие, съм решил да взема една туба, да отида пред президентството и да се запаля”, споделя Емил със свито сърце.

Пред камерата на „Здравей, България” застанаха и други потърпевши. Те казаха, че са загубили суми между 5 000 и 150 000 лева.

Подали са сигнали във всички отговорни институции, които биха могли да вземат отношение по казуса. До момента няма резултат."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
lazuli (преди 3 години)
Рейтинг: 563 | Одобрение: 218
Ах,тази алчност....заедно с наивност и ограничен ум...
6
1
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Как може да разпише документите, като селски кмет? Преди 22г имеше пирамиди, сума народ изгоря. Толкова ли не се поучиха от грешките си.  Кой  ще даде 14% лихва ей така? ... Много наивни хора. Не е редно дс ги съдим но това е истината. Друг е въпроса, че този, който е на върха на пирамидата е 100% под чадъра на някой ДПСар.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама