Дупничани изгоряха със стотици хиляди от местна "популярна каса". Мъж плаши, че ще се запали пред президентството (видео)

01.07.2016 / 08:49 11

Стотици хора, вложили всичките си спестявания в „Дупнишката популярна каса”, се оказват жестоко ужилени, съобщава "Нова телевизия".

Емил Лазаров е пенсионер. Изгорял е с 50 000 лева. Подвел се по високата лихва.

„Случайно минах оттам  и гледам на таблото - годишна лихва - 14 %. По това се подведох”, разказа Емил пред камерата на „Здравей, България”.

Без много да му мисли, пенсионерът внесъл първите 20 000 от спестяванията си. Подписал договор, но не го прочел. После видял, че популярната каса е регистрирана като кооперация, а той е вписан като неин член.

В началото всичко било наред и Емил получавал лихвите си. Затова внася още 30 000 лева. За три години получава над 8000 лева от лихви.

И така до юни тази година, когато офисът затворил и Емил разбрал, че „Дупнишката популярна каса” е фалирала.

На адреса в Пловдив, където е седалището на сдружението, няма никой. Телефонът за връзка е изключен.

Екипът на Нова не откри и собственика на фирмата в апартамента му в Дупница. В районната прокуратура в града са внесени 38 жалби. Засега…

А Емил и другите ужилени са останали без стотинка.

„Взимам пенсия 295 лева и съм на чиста нула. Целият ми живот съм спестявам по малко и мислех, дойде ли падежът, да изтегля тези пари и да изкарам, колкото ми остава да живея. Ако няма правосъдие, съм решил да взема една туба, да отида пред президентството и да се запаля”, споделя Емил със свито сърце.

Пред камерата на „Здравей, България” застанаха и други потърпевши. Те казаха, че са загубили суми между 5 000 и 150 000 лева.

Подали са сигнали във всички отговорни институции, които биха могли да вземат отношение по казуса. До момента няма резултат.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
lazuli (преди 7 години)
Рейтинг: 563 | Одобрение: 218
Ах,тази алчност....заедно с наивност и ограничен ум...
6
1
gugutka (преди 7 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Как може да разпише документите, като селски кмет? Преди 22г имеше пирамиди, сума народ изгоря. Толкова ли не се поучиха от грешките си.  Кой  ще даде 14% лихва ей така? ... Много наивни хора. Не е редно дс ги съдим но това е истината. Друг е въпроса, че този, който е на върха на пирамидата е 100% под чадъра на някой ДПСар.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама